Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'Zege in Maleisië is nog maar het begin'

Red Bull Racing bewijst opnieuw dat ze zich van een haast kansloze positie terug kunnen vechten in de strijd. Met een dominante zege van Max Verstappen in de Formule 1 race van Maleisië ziet de Oostenrijkse renstal de laatste vijf races met vertrouwen tegemoet.

Red Bull begon dit Formule 1 seizoen met een flinke achterstand op Mercedes en Ferrari. Inmiddels heeft het team de zaken weer op orde en vecht het op eigen kracht mee om het podium. De zege van Verstappen in Maleisië is volgens teamadviseur Helmut Marko dan ook nog maar het begin. In gesprek met Auto Motor und Sport blikt Marko dan ook terug op wat hij noemt 'de perfecte dag voor Red Bull'. "Ja, Maleisië was absoluut een perfecte dag. Om Mercedes op de baan te kunnen verslaan, dat is een geweldig gevoel. Verstappen pakte Hamilton op de baan en riep vervolgens over de boordradio 'zo doen we dat'. Daarna reed hij een halve seconde per ronde bij Hamilton vandaan. Dat is echt genieten!"

Met name het circuit van Singapore werd gezien als de uitgelezen kans voor het team op de zege. Het werd echter een prooi voor Mercedes die volgens Marko alle geluk van de wereld had. "In Singapore werd onze sterkste coureur in de regen al na een paar meter uitgeschakeld. Het enige wat we nog steeds tekort komen, is de kwalificatiemodus. Dat kost ons gewoon een paar plekken op de startopstelling." Tenslotte laat de ontdekker van Max Verstappen nog weten dat de concurrentie Red Bull nog niet moet afschrijven voor dit seizoen. "In Japan doen we zeker mee voor de zege. Daarna is alles mogelijk. We zijn nog volop in ontwikkeling en hebben onze piek nog niet gehaald. Er komt nog wel wat aan."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie