Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull zet MotoGP-droom Verstappen in de ijskast

Tijdens een bijeenkomst van zijn persoonlijke sponsor Exact liet Max Verstappen doorschemeren dat hij graag een keertje wilde testen in de MotoGP. De Nederlander verklapte echter ook dat hij hiervoor nooit toestemming van Red Bull zou krijgen.

Volgens teambaas Christian Horner heeft de vijfvoudig GP-winnaar hem nog niet gevraagd om te mogen testen in de MotoGP. Hij bevestigt wel aan Motorsport.com dat zijn pupil inderdaad niet hoeft te rekenen op een uitstapje naar de MotoGP zo lang hij voor Red Bull rijdt.

"Max zou dat zeker op dit moment niet mogen. We zien graag dat onze coureurs al hun ledematen nog hebben en dat alles ook werkt. Het lijkt ons geen verstandig besluit om iemand zonder ervaring op een MotoGP-machine te zetten." In het verleden testte Rossi al meerdere keren voor het team van Ferrari. Dit jaar waagden regerend MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez en zijn teamgenoot Dani Pedrosa zich aan het Formule 1-geweld. Beiden kwamen op de Red Bull Ring in Oostenrijk in actie met een bolide van Red Bull Racing. Volgens Horner zorgt het verschil in veiligheid ervoor dat hij Verstappen geen toestemming geeft voor een MotoGP-test. "In een Formule 1-wagen zit je vastgegespt en heb je onder meer de halo om je heen. Die luxe heb je op een motor niet."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'