© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull zet MotoGP-droom Verstappen in de ijskast

01 nov. 2018 09:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Tijdens een bijeenkomst van zijn persoonlijke sponsor Exact liet Max Verstappen doorschemeren dat hij graag een keertje wilde testen in de MotoGP. De Nederlander verklapte echter ook dat hij hiervoor nooit toestemming van Red Bull zou krijgen.

Volgens teambaas Christian Horner heeft de vijfvoudig GP-winnaar hem nog niet gevraagd om te mogen testen in de MotoGP. Hij bevestigt wel aan Motorsport.com dat zijn pupil inderdaad niet hoeft te rekenen op een uitstapje naar de MotoGP zo lang hij voor Red Bull rijdt.

"Max zou dat zeker op dit moment niet mogen. We zien graag dat onze coureurs al hun ledematen nog hebben en dat alles ook werkt. Het lijkt ons geen verstandig besluit om iemand zonder ervaring op een MotoGP-machine te zetten."

In het verleden testte Rossi al meerdere keren voor het team van Ferrari. Dit jaar waagden regerend MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez en zijn teamgenoot Dani Pedrosa zich aan het Formule 1-geweld. Beiden kwamen op de Red Bull Ring in Oostenrijk in actie met een bolide van Red Bull Racing.

Volgens Horner zorgt het verschil in veiligheid ervoor dat hij Verstappen geen toestemming geeft voor een MotoGP-test. "In een Formule 1-wagen zit je vastgegespt en heb je onder meer de halo om je heen. Die luxe heb je op een motor niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen