Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull zet nieuwe stap in dominantie door update in Oostenrijk

Dat Red Bull het Formule 1-seizoen domineert, daar kan niemand omheen. In Oostenrijk deed het team daar nog een schepje bovenop met een belangrijke update. Paolo Filisetti, technisch specialist voor RacingNews365, legt uit.

RB19 REAR SUSP WISHBONES DEV
Tech
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Paolo Filisetti

De RB19 is al de dominante auto van het seizoen tot nu toe, maar Red Bull blijft elke kans benutten om het technische voordeel op de rest te behouden, dit ondanks de ontwikkelingen van de concurrenten en hun bolides. Hoewel de evolutie van de auto in Oostenrijk geen game changer is, accentueert de update het oog voor detail van het team uit Milton Keynes.

Om de luchtstromen richting de beam wing beter te geleiden, introduceerden de aerodynamici van Red Bull een herziene versie van de achterwielophanging, waarbij de behuizing van de wishbones is aangepast. De diameter (naar achteren toe) van dit onderdeel is vergroot, maar natuurlijk wel binnen de limiet van de reglementen.

Een ratio van 3:1 (1 = verticale diameter) voor de vleugelachtige ophangingsonderdelen is daarbij de norm. Worden deze normen overschreden, dan wordt het ophangingdonderdeel aangemerkt als een onderdeel met een sterk aerodyamisch doeleinde en dat is niet toegestaan.

Door de bredere behuizingen van de wishbones worden de luchtstromen van de sidepods aan de achterkant, voor de achterwielen, van richting veranderd zodat het effect op de beam wing wordt vergroot. Als gevolg hiervan kunnen de luchtstromen beter weg worden geleid vanuit de onderkant van de bolide.

Op onderstaande afbeelding is de update van de RB19 te zien en tevreden kunnen ze zijn: Max Verstappen was in alle sessies tot nu toe in Oostenrijk de snelste coureur. Ook won hij de sprintrace met een gat van meer dan twintig seconden naar de rest van het veld.

			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami