Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull ziedend over 'partijdigheid' FIA: "Zo kan het niet doorgaan!"

Helmut Marko begrijpt niet hoe de FIA zo inconsequent kan handelen bij het uitdelen van straffen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Red Bull-adviseur pleit voor snelle verandering binnen de koningsklasse van de autosport.

Nadat Max Verstappen een straf kreeg voor een incident met titelrivaal Lewis Hamilton tijdens de GP van Saoedi-Arabië is Helmut Marko met stomheid geslagen. De adviseur van Red Bull ziet grote verschillen in het handelen van de FIA en hoopt dat er snel verandering komt, zo laat hij weten bij het Oostenrijkse ServusTV . "Als Max hard tegen Hamilton rijdt, dan is het een penalty, maar als Hamilton hem van de baan gooit, dan is het blijkbaar een kleine overtreding", zegt de man uit Graz. Marko oppert dan ook voor verandering. "Zo kan het natuurlijk niet doorgaan."

Verstappen kansloos na incident met Hamilton

Tot overmaat van ramp kon Verstappen vrij weinig na het incident met Hamilton. De twee toucheerden elkaar met schade voor de Nederlander. "Tijdens die actie kreeg de achterband (van Verstappen, red.) een grote snee. Daarna konden we niet meer pushen", aldus Marko. "Daarna duwde Hamilton Max van de baan. De regels lijken hier anders te worden nageleefd." Het verhaal krijgt volgens Marko zeker nog een staartje. "We gaan alles nog bekijken om vervolgens met de juiste argumenten naar de stewards te stappen", verzekert hij.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"