Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull ziet grote verandering bij Mercedes: "Ze zijn snelheid verloren op rechte stukken"

Het grote verschil in snelheid op de rechte stukken en topsnelheid tussen Mercedes en Red Bull is verdwenen. Red Bull-teambaas Christian Horner is blij met die constatering.

Max Verstappen moest ruim vier tienden toegeven op Lewis Hamilton. Daarmee eindigde hij op de tweede positie, waardoor er nog volop kansen liggen tijdens de race. Het komt niet vaak voor dat Red Bull een compliment uitdeelt aan Mercedes, of andersom. Na afloop van de kwalificatie in Qatar was het Christian Horner die rivaal Lewis Hamilton feliciteerde met zijn indrukwekkend pole ronde. Teambaas Christian Horner is na afloop lovend over Hamilton's ronde: "Lewis reed een geweldige ronde en was razendsnel. Max staat op de eerste startrij, maar het was zonde dat we Checo in Q2 verloren. We zijn teleurgesteld dat hij Q3 niet haalde, maar dat Max op de eerste rij start - voor Valttteri Bottas - geeft ons een kans in de run naar de eerste bocht."

Mercedes is voordeel op rechte stukken kwijt

Mercedes-teambaas Toto Wolff riep dat Red Bull meer snelheid op de rechte stukken had dan voorheen, maar Horner deelt die mening niet. Volgens hem is Mercedes juist de magische rechtelijnsnelheid kwijt. Juist in het weekend waarin Mercedes aanpassingen doorvoerde aan de veelbesproken achtervleugel. "Ik denk dat zij rechtelijnsnelheid verloren zijn en wij nu ongeveer dezelfde snelheid hebben. Dat is goed om te zien. Lewis won al zijn tijd in bocht 6 en 7, zeker in die laatste ronde. Hij kende een geweldige pace in die twee bochten. Gewoon een geweldige ronde van Lewis." Zondag delen Hamilton en Verstappen de eerste startrij, met Bottas en Pierre Gasly daar direct achter. Omdat inhalen lastig is op het Losail International Circuit wordt de start zeer belangrijk.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden