Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull ziet meerdere bedreigingen voor zege Verstappen in Spanje

Max Verstappen rijdt vanmiddag makkelijk naar de volgende Grand Prix-zege uit zijn F1-loopbaan, toch? Nou, volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is dat nog geen uitgemaakte zaak.

Als na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje Sky Red Bull-teambaas Horner opvangt, wordt hem de vraag gesteld of er überhaupt sprake zal zijn van enige concurrentie voor Max Verstappen op zondagmiddag. Met andere woorden: die race-overwinning is toch al in the pocket?

Horner pareert die suggestie door een lijst aan zaken te noemen die roet in het eten kunnen gaan gooien: "Allereerst zitten we met het weer (het kan gaan regenen, red.). Dat is er nog de kwestie betrouwbaarheid, we moeten de start goed door zien te komen en de strategie moet kloppen. Er spelen zoveel factoren mee, denk daarbij ook aan de banden. Hoe gaan die zich houden in die snelle laatste twee bochten?"

Inhakend op dat laatste geeft hij vooral aan dat de band linksvoor misschien wel een doorslaggevende rol kan gaan spelen: "Dit is een old school circuit en vanwege al die snelle rechterbochten geef je die linkervoorband echt op z'n sodemieter. Maar ik denk dat het daardoor ook leuk en interessant wordt strategisch gezien. Wie volgt welke strategie en wie start op welke band? Alles zal draaien om de slijtage van de banden, tenzij het regent natuurlijk."

Bedreigingen dus niet vanuit andere teams?

Als Horner erop gewezen wordt dat hij geen teams of coureurs noemde als bedreiging voor de overwinning, maakt hij duidelijk dat dat niet per ongeluk was: "Onder normale omstandigheden zijn de zaken die ik noemde ook daadwerkelijk de grootste bedreigingen."

"We moeten overal bovenop zitten op zondag en met name bovenop die variabelen die roet in het eten kunnen gooien", zo vervolgt Horner, die als hij alle mitsen er maren terzijde schuift weet dat het aan Verstappen sowieso niet zal liggen. "In Monaco pakte hij een vormpeil op, waarmee hij ongelooflijk was. Hij heeft die vorm meegenomen naar hier en ook de auto werkt verschrikkelijk goed."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken