© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull ziet podiumkansen voor GP van Oostenrijk

28 jun. 2018 13:40 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull verwacht in Oostenrijk mee te kunnen doen om de podiumplaatsen. Daarbij wordt het team natuurlijk geholpen door de party mode van de Renault-krachtbron.

'We hebben het beste chassis'

Als in gesprek met het Duitse Motorsport Magazin wordt gesuggereerd dat de Red Bull Ring vanwege de lange rechte stukken niet helemaal bij de RB14 past, geeft Helmut Marko aan dat Red Bull wel degelijk kansen heeft in Oostenrijk.

"In Frankrijk hebben we ons chassis opnieuw geüpdatet en dat chassis behoort gewoon tot de besten van het veld. Daarnaast kunnen we vanuit de langzame bochten vertrouwen op een goede tractie van de motor."

De grootste winst zit hem volgens Marko echter in de party mode waar Red Bull in Oostenrijk voor het eerst over beschikt:

"Het is natuurlijk afwachten of we daarmee direct op het niveau van Ferrari en Mercedes zijn, maar met die modus wordt wel onze grootste tekortkoming aangepakt. Onze racepace was namelijk altijd al goed."

"Als we op de startopstelling iets verder naar voren kunnen staan, zijn we ervan overtuigd dat we voor het podium kunnen gaan, in wat voor samenstelling dan ook."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen