Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull ziet podiumkansen voor GP van Oostenrijk

Red Bull verwacht in Oostenrijk mee te kunnen doen om de podiumplaatsen. Daarbij wordt het team natuurlijk geholpen door de party mode van de Renault-krachtbron.

Als in gesprek met het Duitse Motorsport Magazin wordt gesuggereerd dat de Red Bull Ring vanwege de lange rechte stukken niet helemaal bij de RB14 past, geeft Helmut Marko aan dat Red Bull wel degelijk kansen heeft in Oostenrijk. "In Frankrijk hebben we ons chassis opnieuw geüpdatet en dat chassis behoort gewoon tot de besten van het veld. Daarnaast kunnen we vanuit de langzame bochten vertrouwen op een goede tractie van de motor." De grootste winst zit hem volgens Marko echter in de party mode waar Red Bull in Oostenrijk voor het eerst over beschikt:

"Het is natuurlijk afwachten of we daarmee direct op het niveau van Ferrari en Mercedes zijn, maar met die modus wordt wel onze grootste tekortkoming aangepakt. Onze racepace was namelijk altijd al goed." "Als we op de startopstelling iets verder naar voren kunnen staan, zijn we ervan overtuigd dat we voor het podium kunnen gaan, in wat voor samenstelling dan ook."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'