© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: "Zonder succes met Honda verlaten we de Formule 1"

04 sep. 2018 11:45 Jan van der Burgt 1 reacties
Mocht de samenwerking tussen Red Bull en Honda geen succes worden, dan verlaat Red Bull de Formule 1. Die opmerkelijke uitspraak deed Red Bull's motorsportbaas Helmut Marko.

"We zijn zeer blij met de samenwerking met Honda, maar mocht deze om wat voor dan reden dan ook anders verlopen dan gehoopt, dan keren we de Formule 1 de rug toe", zo liet Helmut Marko zich op Monza onder andere tegenover Speedweek.com ontvallen.

Mocht de samenwerking met Honda daadwerkelijk uitlopen op een teleurstelling, dan kan Red Bull door het uitblijven van nieuwe motorleveranciers in de sport nergens heen. Ferrari en Mercedes piekeren er immers niet over om een dergelijk sterke concurrent van motoren te voorzien en een terugkeer naar Renault lijkt om logische redenen ook geen optie.

Red Bull en Honda zijn tot elkaar veroordeeld, maar Helmut Marko is nog vol optimisme over de samenwerking met Honda: "De samenwerking tussen Honda en Toro Rosso verloopt al heel goed en niets duidt erop dat dat in 2019 met Red Bull anders zal zijn."

Voor Red Bull wordt de samenwerking met Honda dus een alles-of-niets-project, zoals dat ook voor Honda geldt: "Honda was eind 2017 na de teleurstellende samenwerking met McLaren wel klaar met de Formule 1. We hebben flink op ze in moeten praten om ze met ons een nieuw avontuur aan te laten gaan", aldus Marko.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen