Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull vliegt nieuwe onderdelen in tijdens wintertest Barcelona

Terwijl Sergio Perez zijn ronden draait in de nieuwe Red Bull RB18 meldde een groep Red Bull-monteurs zich aan de poorten van het circuit om een flinke vracht met nieuwe onderdelen aan te nemen.

Voor Red Bull verloopt de wintertestweek in Barcelona vooralsnog voorspoedig. Sergio Perez reed op donderdagmorgen weliswaar flink minder ronden dan Max Verstappen een dag eerder, maar het was duidelijk dat Perez met andere opdrachten op pad was gestuurd dan de Nederlander. De RB18 was bijvoorbeeld rijkelijk voorzien van aerodynamische meetapparatuur.

Reservevloer of nieuwe vloer?

Gedurende de ochtend nam Red Bull bovendien een flinke partij aan nieuwe onderdelen in ontvangst. De monteurs sjouwden onder andere met een ingepakte vloer door de paddock. Of het gaat om reserve-onderdelen of om vroege upgrades voor de RB18 is onduidelijk, maar de pakketten waren wel nieuw ingevlogen. Red Bull kondigde wel aan dat 'de RB18 er nog compleet anders uit gaat zien' voordat het F1-seizoen van start gaat. Ook op woensdag verscheen de Red Bull RB18, toen dus nog in handen van Verstappen, in verschillende configuraties op het circuit. Sergio Perez blijft vandaag in de RB18 zitten, waarna op vrijdag Max Verstappen en de Mexicaan de taken verdelen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"