Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Red Bulls volgende kunstgreep om Tsunoda op de rails te krijgen

Yuki Tsunoda blijft wisselvallig presteren in de Formule 1 en daarom heeft Red Bull een mentor aan hem gekoppeld. Zijn naam: Alexander Albon.

Tsunoda USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Men is er binnen de Red Bull-familie maar druk mee: het op tempo krijgen en daarna op de rails houden van Yuki Tsunoda. De Japanner debuteerde sensationeel in Bahrein, maar daarmee had hij direct zijn beste race van het seizoen reeds gereden. Daarna viel hij vooral op door veel fouten, crashes en wisselvallige pace.

Red Bull en Alpha Tauri deden al het nodig om Tsunoda tot presteren te krijgen. Hij moest verhuizen naar Faenza, daar waar AlphaTauri gevestigd is, zodat hij zich onder het toezicht van het team daar kon ontwikkelen. Het team installeerde later in het seizoen een simulator bij de Japanner thuis en nu opnieuw grijpt Red Bull naar een volgende tool om de rauwe randjes eraf te krijgen bij de Japanner.

Red Bull schuift Alexander Albon naar voren om Tsunoda als zijn mentor bij te staan. Het gaat daarbij niet om een rol als rijdercoach, maar meer om het delen van ervaringen en tips. Tsunoda immers werd erg snel naar de Formule 1 geholpen, terwijl Albon daarover kan meepraten na zijn bliksemsnelle transfer naar Red Bull na enkel een half seizoen bij Toro Rosso (toen nog). Bij beide moves komt en kwam de nodige druk kijken.

Albon luistert en kijkt naar verluidt al enkele GP-weekenden mee naar de verrichtingen van Tsunoda. Van die rol zal hij aan het einde van het seizoen uiteraard weer afscheid nemen als hij de overstap maakt naar Williams, daar waar hij volgend jaar aan de zijde van Nicholas Latifi als racecoureur aan de slag gaat.

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag eerste vrije training Formule 1 GP Spanje 2022