Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Reden achter schorsing Red Bull-werkneemster onthuld

Donderdag werd bekend dat Red Bull de vrouw die een klacht tegen Christian Horner indiende heeft geschorst. RacingNews365 heeft nu begrepen dat Red Bull haar heeft geschorst omdat ze 'oneerlijk' is geweest. Er zouden onjuistheden in haar bewijs staan.

Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het afgeronde onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner blijft de gemoederen bezig houden. Een vrouwelijke werkneemster van Red Bull diende een klacht tegen de Brit in, omdat hij vermeend grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond. Horner werd na een grondig onderzoek van een externe advocaat echter vrijgesproken.

Daarmee was het verhaal niet voorbij. Een anonieme mail met vermeend bewijsmateriaal, harde woorden van Jos Verstappen en een schorsing van de vrouwelijke werkneemster bleven voor onrust zorgen. RacingNews365 heeft inmiddels begrepen dat de vrouw in kwestie geschorst is omdat ze 'oneerlijk' zou zijn geweest in het proces. Er zouden onjuistheden in het door haar aangeleverde bewijs staan.

Horner hield tijdens de persconferentie voor teambazen een emotioneel betoog over de impact van de zaak op zijn gezin. De teambaas zei onder andere het volgende. "Het is duidelijk een erg moeilijke tijd geweest, punt uit. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik heb het geluk dat ik een prachtige familie en een zeer ondersteunende vrouw heb, zeker als de inbreuk ook je kinderen omvat en er kritiek op je huwelijk wordt geleverd. Weet je, ik ben de enige die in deze zaak benoemd wordt. Dus natuurlijk is het erg moeilijk en uitdagend. Er zijn kinderen, families en ouders bij betrokken. Dat is niet fijn."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'