Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Regen- en onweersbuien tijdens Grand Prix-weekend in Italië

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor het Italiaanse Grand Prix. Het lijkt er niet op dat de toeschouwers in Monza het dit weekend droog zullen houden, maar het is nog maar zeer de vraag of het tijdens de race gaat regenen.

De komende dagen worden er forse regen- en onweersbuien verwacht in Noord-Italië. Vooral op de donderdag voor het raceweekend gaat het flink spoken in de regio van Milaan en de kans op regen- en onweersbuien blijft op vrijdag ook bestaan. Vooral in de ochtend en begin van de middag is de kans groot, dus als er een vrije training wordt gehinderd, dan zal dat waarschijnlijk de eerste training zijn. Daarna neemt de buienkans verder af. Op zaterdag worden de regen- en onweersbuien ingeruild voor stapelwolken afgewisseld met zon. Er bestaat nog steeds een kansje dat de stapelwolken zich ontwikkelen tot onweersbuien, maar dat zal vooral ten noorden van Monza, in de Alpenregio, gebeuren. De kans op regen is tijdens de kwalificatie dan ook zeer klein.

Minimale kans op regen tijdens GP Italië

Daar waar iedereen op en rond Monza op vrijdag en op zaterdag nog moet vrezen voor een onweersbui hier en daar, zo is daar tijdens de racedag op zondag geen sprake van. Tijdens de race, die om 15:00 uur begint, wordt er namelijk niets anders dan zon verwacht. Met 27 graden Celsius is het heerlijk vertoeven in de Italiaanse zon. De kans op een bui is verwaarloosbaar. Wel zorgt het voor hoge asfalttemperaturen, wat voor de Formule 1-teams weer een hele andere uitdaging kan vormen. Al met al belooft het weer een bijzonder spannend weekend te worden!

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein