Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Italië 2022

Regen- en onweersbuien tijdens Grand Prix-weekend in Italië

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor het Italiaanse Grand Prix. Het lijkt er niet op dat de toeschouwers in Monza het dit weekend droog zullen houden, maar het is nog maar zeer de vraag of het tijdens de race gaat regenen.

Italian GP rain Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
De komende dagen worden er forse regen- en onweersbuien verwacht in Noord-Italië. Vooral op de donderdag voor het raceweekend gaat het flink spoken in de regio van Milaan en de kans op regen- en onweersbuien blijft op vrijdag ook bestaan. Vooral in de ochtend en begin van de middag is de kans groot, dus als er een vrije training wordt gehinderd, dan zal dat waarschijnlijk de eerste training zijn.

Daarna neemt de buienkans verder af. Op zaterdag worden de regen- en onweersbuien ingeruild voor stapelwolken afgewisseld met zon. Er bestaat nog steeds een kansje dat de stapelwolken zich ontwikkelen tot onweersbuien, maar dat zal vooral ten noorden van Monza, in de Alpenregio, gebeuren. De kans op regen is tijdens de kwalificatie dan ook zeer klein.

Minimale kans op regen tijdens GP Italië

Daar waar iedereen op en rond Monza op vrijdag en op zaterdag nog moet vrezen voor een onweersbui hier en daar, zo is daar tijdens de racedag op zondag geen sprake van. Tijdens de race, die om 15:00 uur begint, wordt er namelijk niets anders dan zon verwacht. Met 27 graden Celsius is het heerlijk vertoeven in de Italiaanse zon. De kans op een bui is verwaarloosbaar.

Wel zorgt het voor hoge asfalttemperaturen, wat voor de Formule 1-teams weer een hele andere uitdaging kan vormen. Al met al belooft het weer een bijzonder spannend weekend te worden!

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf