Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2023

Regen en onweer spelen grote rol tijdens GP-weekend in Brazilië

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 je het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië 2023.

XPB 1184279 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Braziliaanse GP-weekend op het Autódromo José Carlos Pace in São Paulo, beter bekend als Interlagos, is een weekend met Sprint Shootout en Sprintrace. Hierdoor is er maar één gewone trainingssessie op vrijdag en volgt later die dag al de kwalificatie. Op vrijdag is het drukkend warm met een maximumtemperatuur van 30 graden. Ook staan er regen- en onweersbuien op het menu die zowel tijdens de training als kwalificatie wisselende omstandigheden kunnen veroorzaken en dus hun stempel kunnen drukken op de startopstelling van zondag.

Op zaterdag is nog een laatste bui mogelijk in de (vroege) ochtend. De Sprint Shootout start om 11:00 uur lokale tijd (15:00 uur Nederlandse tijd). De kans dat dit met nog deels natte omstandigheden begint is klein, maar uitgesloten is het niet. Tijdens de Sprintrace later in de middag (19:30 uur Nederlandse tijd) is het droog en circa 26 graden.

Zondag is de minst warme dag van de het GP-weekend met in de middag een graad of 22. Het weerbeeld is droog en zonnig, waardoor de temperatuur van het asfalt een stuk hoger zal zijn en banden vrij snel zullen slijten. Voor het aanwezige publiek zijn het prima omstandigheden. De zon is wel fel met zonkracht 9. Zonder zonnebrandcrème kan je binnen tien minuten verbranden.

Bekijk hieronder het weerbericht voor de GP van Brazilië.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull