Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2023

Regen- en onweersbuien liggen op de loer tijdens F1-weekend Hongarije

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 je het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Opnieuw lijken buien het F1-circus op te wachten.

Terwijl het zuiden van Europa kampt met een extreme hittegolf en het noorden een stuk koeler is, gaan de warme en koude lucht daartussen de strijd aan met elkaar. Dat zorgt voor forse regen- en onweersbuien, waar de Formule 1-coureurs in Hongarije hinder van kunnen ondervinden.

Vrijdagochtend en aan het begin van de middag, met de eerste vrije training om 13:30 uur Nederlandse tijd, zijn de weersomstandigheden nog relatief rustig: zonneschijn en wat stapelwolken. Verder op de middag zo rond VT2 om 17:00 uur groeien de wolkenvelden steeds meer uit tot onweersbuien. Het is dan broeierig rondom Boedapest, met een temperatuur van 29 graden Celsius.

De F1-coureurs kunnen dus vooral in de tweede training te maken krijgen met een nat circuit. De buien zorgen tegelijkertijd voor flinke verkoeling op de Hungaroring, waardoor de temperatuur vrijdagmiddag laat terug zakt richting de 23 graden.

Kwalificatie en GP van Hongarije

Ditzelfde patroon lijkt zich op zaterdag te herhalen, al pakken de buien waarschijnlijk iets minder fel uit en is het ook nog maar de vraag of ze over het circuit trekken. De maximumtemperatuur daalt iets ten opzichte van de vrijdag, 27 graden, terwijl de wind draait naar het westen.

Op zondag neemt de kans op een bui verder af en zal de race waarschijnlijk onder droge omstandigheden verlopen. De zon schijnt fel en het kan zelfs tropisch warm worden, met 30 graden op de thermometer. Waar de regenkans op zaterdag eerst nog zo'n 50% was, neemt deze op zondag af naar 5%.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"