Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Regen mogelijke hoofdrolspeler tijdens Formule 1 GP Spanje

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 je het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje 2024.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Spanje vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya, vlakbij de stad Barcelona. In 2016 won Max Verstappen hier zijn eerste race en ook vorig jaar kwam de Nederlander als eerste over de finish. 

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het volop zomers. Met amper een wolkje aan de lucht blijft het droog. Het kwik stijgt naar 25 graden, maar de zon maakt het asfalt nog veel heter. De zonkracht haalt midden op de dag UV-Index 8, wat betekent dat je zonder zonnebrandcrème al binnen 10 tot 15 minuten kan verbranden. 

Zaterdag is er een mix van stapelwolken en zon. Tot een bui komt het waarschijnlijk niet, dus de kwalificatie zal normaal gesproken droog verlopen. Het is zaterdagmiddag zomers warm met circa 26 graden. 

Zondag trekken er een aantal regen- en onweersbuien over Catalonië. Zoals het er nu voorstaat is de buienkans vooral in de ochtend en het begin van de middag groot. Later in de middag neemt de buienkans af. De race start om 15:00 uur. Een bui tijdens de race is nog mogelijk, maar het zou ook goed kunnen dat de race op een nat circuit begint en de baan tijdens de race opdroogt. Mochten de buien al vroeg in de middag Barcelona en omstreken hebben verlaten, dan kan de race ook helemaal droog verlopen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Lawson of Ricciardo? Marko 'bevestigt' nieuwe line-up VCARB