© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Regen spelbreker in Duitsland, Max Verstappen amper op de baan

21 jul. 2018 13:00 René Oudman 0 reacties
De weersvoorspelling luidde 'regen op zaterdag', en dat bleek op de Hockenheimring. Slechts een handjevol rijders waagde zich aan het produceren van een fatsoenlijke ronde tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Duitsland. Onder anderen Max Verstappen reed helemaal niet, Charles Leclerc was zowaar de snelste.

Geen zin om schade te rijden

Om 12.00 uur sprongen de lichten aan het einde van de pitstraat op groen, maar niemand was erg happig om rondjes te rijden op de natte baan. Een enkeling dook even naar buiten, maar kwam vrij snel weer terug in de pitstraat. Daniel Ricciardo werd op een gegeven moment gevraagd naar de omstandigheden op het circuit. "Zijn deze banden goed?", hoorde de Australiër over zijn radio. "Ja, voor extreem slecht weer wel", lachte de teamgenoot van Verstappen.

Lewis Hamilton was één van de coureurs die zich lange tijd niet liet zien op het circuit. De Mercedes-coureur voelde zich naar verluidt niet lekker en even werd er gesproken over een afmelding. Hamiltons werkgever sprak dat even later tegen, waarop de nummer twee van het kampioenschap zich aan het einde van de training kwam melden in de pitbox. Met nog drie minuutjes op de klok reed hij alsnog naar buiten.

Teams hielden hun coureurs angstvallig lang binnen, omdat zij bang waren voor schade. Men hield de wagens liever heel, zodat er niemand extra werk heeft tussen de derde vrije training en de kwalificatie.

Regen staat meestal garant voor ongelukken en spins, maar op de Hockenheimring bleef het tijdens de zaterdagtraining rustig. Carlos Sainz had een momentje: de Spanjaard verloor de controle over zijn Renault en maakte een pirouette, om zijn weg wel weer te kunnen vervolgen. Ook Pierre Gasly stond eventjes achterstevoren, maar ook voor de Fransman was dat zonder erg. Zelfs kampioenschapsleider Sebastian Vettel had zijn neus eventjes de verkeerde kant opgewezen.

Max Verstappen geloofde het allemaal wel. De Nederlander stond zo goed als de gehele training binnen. Slechts één keer was de Red Bull met startnummer 33 te bewonderen voor de fans, Verstappen reed namelijk precies één installatierondje. Het verslechteren van de omstandigheden was daar mede debet aan.

Charles Leclerc mocht uiteindelijk, voor wat het waard was, pronken met de eerste plaats. Marcus Ericsson noteerde de tweede tijd, voor Sergey Sirotkin en Vettel. Negen rijders eindigden met een tijd achter hun naam op de lijst.

De actie vervolgt om 15.00 uur, dan staat de allesbepalende kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland op het programma.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen