Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Regen voorspeld tijdens wintertest in Barcelona

Max Verstappen en Daniel Ricciardo kunnen de RB14 tijdens de eerste echte testdagen hoogstwaarschijnlijk beiden testen op een droge en op een natte baan. Op maandag 26 februari is het nog droog en vrij zonnig en ook dinsdag blijft het grotendeels droog. Woensdag en donderdag lijken natte dagen te worden. Daarbij is het zeker niet warm met maxima rond 10 graden. ’s Ochtends vroeg ligt de temperatuur slechts enkele graden boven het vriespunt.

In samenwerking met de meteorologen van Weeronline brengt Racingnews365 voor ieder F1-evenement het laatste nieuws omtrent het weer. Terwijl grote delen van Europa volgende week te maken krijgen met droog en zeer koud winterweer wordt het in Barcelona en omstreken wisselvalig en fris. De winterkou lijkt Barcelona niet te bereiken, maar op de grens van vrij zachte en koude lucht ontstaat veel bewolking en stijgt de kans op regen. Volgens de huidige verwachting is het maandag nog droog en zonnig op het Circuit de Catalunya . Het wordt dan een graad of 12 en er staat een matige oostenwind. De Spaanse zon maakt dinsdag geleidelijk plaats voor wolkenvelden. Daarbij neemt later op de dag de kans op een bui toe. Waarschijnlijk volgt de eerste regen pas in de avond. Het wordt slechts een graad of 8.

Woensdag en donderdag worden dagen om de regenbanden eens goed te testen. De kans op buien is dan groot, er is veel bewolking en de zon laat zich niet of nauwelijks zien. Toeschouwers raden we aan op deze twee dagen een poncho mee te nemen.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024