Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Regerend FE-kampioen Vergne ziet komst Hamilton wel zitten

Op het moment is hij een Formule 1-coureur en dat zal Lewis Hamilton waarschijnlijk ook nog wel een tijdje blijven, maar de 34-jarige Mercedes-coureur liet afgelopen weekend in het openbaar weten de Formule E als 'toekomst' te zien. De regerend wereldkampioen uit de elektrische klasse, Jean-Eric Vergne, zou Hamilton graag toe zien treden tot het FE-rijdersgilde.

Vergne kwam Hamilton al vaker op het circuit tegen, waaronder drie seizoenen lang in de Formule 1. De Fransman kwam tussen 2012 en 2014 namelijk uit voor het team van Toro Rosso. Veel succes had JEV niet: twee zesde plaatsen (Canada 2013 en Singapore 2014) bleken zijn beste resultaten. Techeetah-rijder Vergne heeft de woorden van Hamilton langs zien komen en laat middels zijn persoonlijke Instagram-pagina weten de Britse vijfvoudig Formule 1-kampioen graag te verwelkomen in de klasse waarin hij zelf met de scepter zwaait. "Het zou fijn zijn om tegen jou te rijden, champ ", schrijft Vergne onder een screenshot waarin een Italiaans artikel te lezen is. Hamilton liet tijdens een Mercedes-evenement op Silverstone weten de Formule E als toekomst te beschouwen, al durfde hij niet met zekerheid te zeggen of ook zijn toekomst in de elektrische klasse ligt. "Daarvoor moet je gemotiveerd en gefocust zijn", sprak Hamilton.

https://www.instagram.com/p/Bv9EhxWHy2x/

Dit bericht bekijken op Instagram Lewis Hamilton : « @fiaformulae is the future! » Would be nice to be racing against you Champ 🐐 Een bericht gedeeld door JEV (@jeanericvergne) op 7 Apr 2019 om 5:25 (PDT)

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'