Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Regering zet streep door plannen F1 Grand Prix Denemarken

Denemarken staakt de pogingen om de Formule 1 naar het Scandinavische land te halen. Het organiseren van een Formule 1-race staat onderaan de prioriteitenlijst.

Verstappen start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Denemarken was één van die landen die maar wat graag op korte termijn een plekje op de Formule 1-kalender willen veroveren. Er werd gesproken over een race in Kopenhagen, Aalborg of Roskilde. Minister Simon Kollerup heeft echter te verstaan gegeven dat een F1 Grand Prix onderaan de prioriteitenlijst staat.

"Het is mooi om te zien dat er gepassioneerde mensen zijn die zich inzetten voor het organiseren van grote evenementen in Denemarken, maar dit is niet het juiste moment voor en Formule 1 Grand Prix, en dat zeg ik niet alleen omdat het financiële plaatje nog onduidelijk is", aldus Kollerup in gesprek met Ritzau.

Helge Sander, zelf voormalig minister en kartrekker van het hele project, is vanzelfsprekend teleurgesteld: "Het is bijzonder jammer dat de regering het niet belangrijk genoeg vindt, het is nog jammerder dat we niet eens één keer op de koffie zijn uitgenodigd", aldus Sander in gesprek met BT.

"Ik twijfel er niet aan dat het er ooit van gaat komen, het gaat alleen wat langer duren dan ik had gehoopt, maar ik moet toegeven dat het er nu wat minder rooskleurig uitziet."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië