Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Reglementswijzigingen 2019 leggen kleinere Formule 1-teams lam

De reglementswijzigingen voor 2019 komen extra hard aan voor de kleinere teams in de Formule 1. Formule 1-teams moeten nu de 2018- en 2019-auto's los van elkaar (door)ontwikkelen, in plaats van dat de updates van 2018 mee kunnen worden genomen naar de auto van volgend jaar.

De reglementswijzigingen voor volgend jaar (onder andere nieuwe voor- en achtervleugels en een grotere brandstoftank) zorgen ervoor dat de teams het ontwerp van hun wagens volledig moeten herzien. Dat betekent dat doorontwikkelingen voor de auto's van dit jaar niet meegenomen kunnen worden naar de 2019-auto's. De teams zijn dus genoodzaakt om de aandacht tussen de 2018-auto en de 2019-auto op te splitsen. "Dat is niet te doen voor ons" , zo laat Force India's technisch directeur Andy Green optekenen. "Daarvoor zijn we simpelweg niet groot genoeg."

"We zijn inmiddels gestart met de ontwikkeling van de 2019-auto, maar dat betekent dat we dit jaar nog hooguit één update kunnen introduceren. Daarna moeten we de winst halen uit het finetunen van het pakket dat we dan hebben." Green denkt niet dat Force India het enige team is dat op deze manier hinder ondervindt van de nieuwe reglementswijzigingen: "Een aantal andere teams zit in hetzelfde schuitje."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi