© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Reglementswijzigingen 2019 leggen kleinere Formule 1-teams lam

05 jun. 2018 14:45 Jan van der Burgt 0 reacties
De reglementswijzigingen voor 2019 komen extra hard aan voor de kleinere teams in de Formule 1. Formule 1-teams moeten nu de 2018- en 2019-auto's los van elkaar (door)ontwikkelen, in plaats van dat de updates van 2018 mee kunnen worden genomen naar de auto van volgend jaar.

Force India: 'We kunnen niet aan twee auto's tegelijk werken'

De reglementswijzigingen voor volgend jaar (onder andere nieuwe voor- en achtervleugels en een grotere brandstoftank) zorgen ervoor dat de teams het ontwerp van hun wagens volledig moeten herzien. 

Dat betekent dat doorontwikkelingen voor de auto's van dit jaar niet meegenomen kunnen worden naar de 2019-auto's. De teams zijn dus genoodzaakt om de aandacht tussen de 2018-auto en de 2019-auto op te splitsen.

"Dat is niet te doen voor ons", zo laat Force India's technisch directeur Andy Green optekenen. "Daarvoor zijn we simpelweg niet groot genoeg."

"We zijn inmiddels gestart met de ontwikkeling van de 2019-auto, maar dat betekent dat we dit jaar nog hooguit één update kunnen introduceren. Daarna moeten we de winst halen uit het finetunen van het pakket dat we dan hebben."

Green denkt niet dat Force India het enige team is dat op deze manier hinder ondervindt van de nieuwe reglementswijzigingen: "Een aantal andere teams zit in hetzelfde schuitje."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen