Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Relaxte Alonso verklaart terugval Aston Martin

Het was de grootste verrassing tijdens het begin van dit seizoen, Aston Martin. Maar nu valt het team twee wedstrijden achter elkaar flink tegen. Nog niets om je zorgen over te maken, volgens Aston Martin-coureur Fernando Alonso.

Alonso Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Aston Martin stond met Fernando Alonso dit seizoen al zes keer op het podium, maar inmiddels is het alweer drie races geleden sinds we voor het laatst iemand van het team tijdens de podiumceremonie gezien hebben. Ook bij de Grand Prix van Groot-Brittannië viel het resultaat voor het Britse F1-team tegen. Alonso eindigde de race op Silverstone op een zevende positie en zijn teamgenoot Lance Stroll op de veertiende plek.

De grootste puntenscorer van het team, tweevoudig wereldkampioen Alonso, was tegen de pers best relaxt. Al ontkent hij de teleurstellende prestaties niet. "We waren eigenlijk in geen enkele sessie snel genoeg", legt Alonso tegen de media, inclusief RacingNews365 uit. "Dit was niet anders in de race. We hadden moeite met het tempo, maar we hebben wel de strategie weten te maximaliseren." De stint van de Spanjaard op de medium band in het begin van de race werd verlengd, waardoor hij de mogelijkheid had om tijdens de safety car te stoppen.

Niet het weekend van Aston Martin

"We kozen toen voor de zachte band aangezien het nog maar een korte stint was. Dit bleek tegen het einde van de race de juiste strategie. Uiteindelijk hebben we de zevende plek behaald, een stukje hoger dan de verwachting als je kijkt naar de racepace die we hadden", geeft Alonso aan.

Aston Martin heeft nu ook te maken met verbeteringen aan de wagens van de concurrentie: "Een aantal teams had significante upgrades meegenomen. Daarnaast maakt het type circuit ook uit. Silverstone is niet de beste lay-out voor ons als je kijkt naar het pakket dat wij nu hebben. We moeten ook naar de banden kijken want dit was de eerste race met deze nieuwe banden. We moeten beter de details gaan analyseren. Ik denk dat we een moeilijk weekend 'gered' hebben en hopelijk zijn we in Hongarije weer competitief."

Sneller dan verwacht

De Spanjaard ligt dus niet bepaald wakker van de twee teleurstellende races tot nu toe. "Ik maak me niet zoveel zorgen over de ontwikkeling van de auto. Drie weken geleden waren we nog aan het vechten voor de overwinning, dus ik ben relaxt. Zoals je weet is mijn auto dit jaar sneller dan verwacht en nu zijn we aan het vechten voor dingen waar we aan het begin van het jaar niet eens over hadden durven dromen."

"Dus als we de auto in de top tien kunnen houden en met de concurrenten kunnen blijven vechten dan is het goed. Maar ik denk dat we ook moeten focussen op de lange termijn. We kunnen niet elk weekend gestrest op de grid staan. Ook al eindigen we als zevende, of op het podium, of buiten de punten. We moeten dus vooral erg pragmatisch en relaxed blijven over onze prestaties."

In de beginfase van de race op Silverstone had de tweevoudig wereldkampioen Lewis Hamilton achter zich aan. In ronde zeven liet hij Hamilton op het rechte stuk voorbij gaan. "Zij (Mercedes, red.) waren het hele weekend al snel, dus toen ik hem achter mij zag wist ik dat het het niet waard was om het gevecht aan te gaan. Hij had meer snelheid. Gaaf om hen op het podium te zien, net als Lando Norris."

Over McLaren maakt hij zich eveneens geen zorgen: "Ze waren heel erg snel, maar ze staan veel punten achter in het kampioenschap, dus we hebben genoeg ademruimte om de afstand tussen hen en ons te behouden."

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen