Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Relaxte Verstappen grapt: "De doktoren hebben me wat pilletjes voorgeschreven"

Max Verstappen is de rust zelve. In het verleden ook al, maar dit jaar misschien nog net wat meer. Hoe komt dat? De Nederlander zelf legt het uit.

Na zeven races staat Max Verstappen bovenaan het klassement, met een voorsprong van twaalf punten op Lewis Hamilton. De afgelopen drie Grands Prix gingen naar Red Bull en Mercedes moet nu in de achtervolging. Wat betekenen die drie goede races op rij voor Red Bull, zo wordt de Nederlander in gesprek met Sky Sports gevraagd.

"Twee van die races waren natuurlijk op stratencircuits, dus dat vertekent het beeld een beetje", zo begint hij zijn verhaal. "Over het algemeen waren het drie goede races en vergeleken met de voorgaande jaren, toen we slechts af en toe een kans hadden, kunnen we nu elk weekend heel dicht of net voor Mercedes zitten. Het wordt toch een lang seizoen, maar ik heb er vertrouwen in dat we het goed kunnen doen."

Er gebeurt op en naast de baan van alles. Van gevechten met Lewis Hamilton tot politiek getouwtrek tussen teambazen Christian Horner en Toto Wolff. Max Verstappen lijkt echter al het hele jaar koeltjes met alles om te springen. De Britten vinden dat opvallend en vragen hem hoe hij te allen tijde zo relaxed kan blijven.

"De doktoren hebben me wat verschillende pilletjes voorgeschreven dit jaar", zo antwoordt hij met een glimlach. "Nee, het komt omdat ik een betere auto heb, dus dan kan je meer relaxed zijn. Het is meestal echt genieten om te racen. Om naar een race te gaan al wetend dat je kan winnen is zo veel beter dan alle andere jaren. Er is niets om over te stressen. Als we aan het einde van het jaar de titel winnen zou dat geweldig zijn, maar als we dat niet doen dan hebben we alsnog een geweldig jaar gehad, waarin we hebben gestreden en aan de leiding van het kampioenschap hebben gestaan. Dat maakt me gewoon meer relaxed."

Dat wil echter niet zeggen dat Verstappen in Oostenrijk niet wil winnen. In het verleden deed hij dat al. De races op de Red Bull Ring zorgen volgens hem altijd voor opschudding. "Het is altijd bijzonder hier, het is om eerlijk te zijn altijd weer wat anders. Qua strategie, de ene keer een eenstopper, maar ook hadden we een keer banden met blaren die we tot het einde van de race moesten managen. Het zijn dus twee verschillende overwinningen geweest hier, die we niet hadden verwacht, want in de kwalificatie stonden we nog op achterstand. Hopelijk zijn we dit jaar meer competitief in de kwalificatie en dan zien we wel waar we eindigen in de race. Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in dat we twee goede raceweekenden kunnen hebben. Het gaat om de details, die maken het verschil."

De politieke spelletjes van Lewis, ook daar raakt hij niet gestrest van. Gevraagd hoe hij daar mee omspringt, antwoordt hij wat diplomatieker dan eerder deze donderdag, toen hij zei dat Lewis misschien een bril nodig had.

"Iedereen is anders, iedereen reageert anders op verschillende dingen. Ik hou me er niet mee bezig, want ik weet wat ik moet doen met mijn team. Dat is werken met mijn team om er het beste eruit te halen. Wat anderen doen of zeggen is niet mijn probleem. Lewis is een van de beste coureurs ooit in de Formule 1, dus het is lastig om het tegen op te nemen. Maar ik vind het prima, want ik geloof in mijn eigen capaciteiten en het is ook mooi voor de fans dat wij tegen elkaar strijden."

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"