Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault baalt van terugschroeven motoren tijdens GP Brazilië

Voor de Renault aangedreven bolides was de GP van Brazilië een weinig enerverende race. Red Bull kon niet meedoen voor het podium, terwijl Renault en Toro Rosso niet in het stuk voorkwamen. Een teruggeschroefde motor was de oorzaak daarvan, tot ongenoegen van Renault zelf.

Volgens Cyril Abiteboul, (team)baas van Renault, kon Renault echter niet anders in Brazilië. "We moesten de motoren terugschroeven om de betrouwbaarheid te garanderen" , legt Abiteboul uit tegenover Motorsport.com. Betrouwbaarheid was ook geboden bij Renault, aangezien de laatste paar wedstrijden veel Renault-motoren de geest gaven. "Daardoor werd het echter wel een smakeloze race voor ons. Dat is treurig, want we weten dat we veel potentie hebben."

Volgens Abiteboul werkt Renault dan ook hard om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. "We moeten ervoor zorgen dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. Om in de top mee te doen moet de motor zowel betrouwbaar als snel zijn" , aldus Abiteboul. In Abu Dhabi staat het team van Renault dan ook voor een lastige keuze. Gaat het 'all in' of is het voorzichtig? "We hebben nog niet besloten hoe we het gaan doen in Abu Dhabi. Aan de ene kant willen we graag alles geven, maar Haas staat dichtbij in het kampioenschap." "We kunnen dus niet teveel risico's nemen" , blikt Abiteboul alvast vooruit op komend weekend.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi