Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault belooft agressieve ontwikkeling nieuwe Formule 1-motor

Het seizoen van Renault brengt niet wat er vooraf van verwacht werd. Zowel als fabrieksteam en als motorleverancier zagen de Fransen de achterstand op hun rivalen groter worden. Voor 2019 moet het roer dan ook radicaal om.

Het is een jaarlijks terugkerend thema bij Renault: grote verbeteringen beloven voor het volgende seizoen. Sinds de introductie van de hybride V6-motoren in 2014 komt men schromelijk tekort. Dit seizoen zou de gedroomde stap gezet worden en in de winter werd beloofd dat het gat gedurende het seizoen gedicht zou worden. Niets bleek minder waar, want de door Ferrari en Mercedes aangedreven auto's zijn niet bij te benen.

Teambaas Cyril Abiteboul laat dan ook weten dat het roer om moet. Hij belooft een agressieve ontwikkeling van de krachtbron. "We zien nu in dat we het ons niet kunnen veroorloven om niet maximaal te pushen bij de ontwikkeling van onze motor. Momenteel stellen we de targets voor volgend jaar vast en die zijn zeer agressief", laat hij aan Autosport weten. Het fabrieksteam wil binnen enkele jaren weer strijden voor podiumplaatsen, overwinningen en zelfs de titel. Abiteboul beseft dat de Franse renstal nog stappen moet zetten. "Bij de ontwikkeling van ons chassis moeten we ons realiseren dat dit een langdurig proces gaat worden." Renault investeerde veel in personeel in faciliteiten, nu is het zaak om alle processen goed op de rit te krijgen. "Tot op heden lag de focus te nadrukkelijk op groeien. Ik denk dat dit niet het belangrijkste is, maar dat het draait om efficiëntie.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi