© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault belooft Max Verstappen een snelle motor voor volgend seizoen

02 sep. 2017 11:14 Rik Alkema 0 reacties
Na de uitvalbeurt van Max Verstappen op Spa-Francorchamps waren de kritieken op motorfabrikant Renault niet mals. Teambaas Christian Horner noemde de service 'ver onder de maat' en Verstappen zei het 'zo niet langer vol te kunnen houden'. Zelf was Renault ook kritisch op haar prestaties, maar in Monza is de toon van Renault zeer positief.

Renault belooft beterschap voor volgend seizoen

In gesprek met de NOS verklaart Renault-teambaas Cyril Abiteboul dat zijn team zeer hard werkt om hun klant Red Bull Racing te voorzien van de beste motoren.

"Red Bull moet wel beseffen dat we keihard werken om de problemen op te lossen. Ik denk dat weinig motorfabrikanten dat voor hun klanten over hebben. Want Red Bull is en blijft een klant en we doen er alles aan om ze zo goed mogelijk te helpen", aldus Abiteboul.

Voor volgend seizoen wil Abiteboul dan ook het beste voor de klant, en natuurlijk zijn eigen team. De Renault-motoren gaan er volgens Abiteboul flink op vooruit volgend jaar en dus moet Red Bull nog even geduld hebben.

"In vergelijking met vorig jaar lopen we nu vier tot vijf maanden voor met de ontwikkeling van de motor van volgend jaar. Het ziet er heel goed uit momenteel, ik weet zeker dat we een reuzensprong zullen maken volgend seizoen", belooft Abiteboul beterschap.

Uiteindelijk moet de Renault-motor evenwaardig worden aande Mercedes en Ferrari-krachtbron, al ligt de focus momenteel vooral op de betrouwbaarheid.

"We weten nu al dat onze motor volgend jaar betrouwbaar is. Het doel is uiteindelijk om de motor even snel en betrouwbaar te maken als die van Ferrari en Mercedes", besluit Abiteboul.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen