© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault belooft Max Verstappen halve seconde winst met motor

17 apr. 2018 12:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault heeft alle vertrouwen in de ontwikkeling van de V6-turbomotor. Volgens de Franse motorbouwer mogen de teams met een Renault onder de motorkap rekenen op nog zeker een halve seconde tijdwinst per ronde.

Updates Renault moeten het gat naar de topteams dichten

Volgens Renault-topman Cyril Abiteboul valt er nog zeker een halve seconde per ronde tijdwinst te halen uit de Renault-krachtbron. Volgens Abiteboul mogen de Renault-teams, waaronder Red Bull, daar dit jaar nog op rekenen.

"Er valt gedurende het huidige seizoen nog zeker een halve seconde per ronde wint te behalen met de geplande updates voor de krachtbron. De stap die we daarmee kunnen maken is denk ik groter dan de achterstand die we hebben op de topteams", aldus Abiteboul in gesprek met Motorsport.com.

De verbetering zit hem volgens Abiteboul in een tweetal zaken: "In Bahrein zijn we een proces begonnen, waarmee we meer pk's uit de huidige configuratie willen halen. Dat richt zich specifiek op topprestaties in de kwalificatie, noem het een kwalificatiemodus." 

"Net als andere teams beschikken ook wij daarover, maar is die niet zo goed als die van onze concurrenten. Het traject dat we nu zijn ingegaan moet dat speelveld gelijktrekken."

"Daarna komt er natuurlijk nog meer aan voor wat betreft nieuwe hardware, maar dat kunnen we pas introduceren als teams aan hun tweede motor van het seizoen toe zijn. Hopelijk duurt dat dus nog even."

Volgens het Spaanse AS introduceert Renault in Canada een upgrade die 30 pk en 0.3 seconde moet opleveren. In gesprek met Motorsport.com geeft Abiteboul echter te kennen dat de geplande tussentijdse upgrades 'iets meer dan een tiende' op moeten leveren en de nieuwe specificatie Renault-motor uiteindelijk een halve seconde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen