Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault belooft Max Verstappen halve seconde winst met motor

Renault heeft alle vertrouwen in de ontwikkeling van de V6-turbomotor. Volgens de Franse motorbouwer mogen de teams met een Renault onder de motorkap rekenen op nog zeker een halve seconde tijdwinst per ronde.

Volgens Renault-topman Cyril Abiteboul valt er nog zeker een halve seconde per ronde tijdwinst te halen uit de Renault-krachtbron. Volgens Abiteboul mogen de Renault-teams, waaronder Red Bull, daar dit jaar nog op rekenen. "Er valt gedurende het huidige seizoen nog zeker een halve seconde per ronde wint te behalen met de geplande updates voor de krachtbron. De stap die we daarmee kunnen maken is denk ik groter dan de achterstand die we hebben op de topteams ", aldus Abiteboul in gesprek met Motorsport.com .

De verbetering zit hem volgens Abiteboul in een tweetal zaken: "In Bahrein zijn we een proces begonnen, waarmee we meer pk's uit de huidige configuratie willen halen. Dat richt zich specifiek op topprestaties in de kwalificatie, noem het een kwalificatiemodus." "Net als andere teams beschikken ook wij daarover, maar is die niet zo goed als die van onze concurrenten. Het traject dat we nu zijn ingegaan moet dat speelveld gelijk trekken." "Daarna komt er natuurlijk nog meer aan voor wat betreft nieuwe hardware, maar dat kunnen we pas introduceren als teams aan hun tweede motor van het seizoen toe zijn. Hopelijk duurt dat dus nog even." Volgens het Spaanse AS introduceert Renault in Canada een upgrade die 30 pk en 0.3 seconde moet opleveren . In gesprek met Motorsport.com geeft Abiteboul echter te kennen dat de geplande tussentijdse upgrades ' iets meer dan een tiende ' op moeten leveren en de nieuwe specificatie Renault-motor uiteindelijk een halve seconde.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'