Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Racing Point

'Renault bereidt protest tegen Racing Point voor'

Renault zou protest aan willen tekenen tegen de Racing Point-bolide van dit jaar. De RP20 zou een kopie zijn van de Mercedes W10 van vorig jaar en het team zou daarmee een oneerlijk voordeel ten opzichte van de rest van de teams hebben.

Nog voordat er over het DAS-systeem van Mercedes werd gesproken, werd er volop gespeculeerd over de nieuwe Racing Point RP20. Want was het nu een kopie van de Mercedes van vorig, of toch niet? Ja, zo oordeelde iedereen die moeite deed om de foto's van beide auto's naast elkaar te leggen. Nee, zo pareerde het team zelf. "Maar het was voor ons logischer om inspiratie op de doen bij het winnende team van Mercedes dan bij bijvoorbeeld Red Bull, te meer omdat we gebruik maken van de Mercedes-windtunnel."

Renault laat het er volgens het Duitse Auto Bild echter niet bij zitten en zou protest willen aantekenen. Racing Point kan immers met de 'nieuwe' auto opeens een geduchte tegenstander worden vooraan het middenveld. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zal McLaren zich achter Renault scharen: "Die twee teams zullen hun mening kenbaar maken, maar Red Bull houdt zich erbuiten."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

9 reacties