Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

'Renault bereidt protest tegen Racing Point voor'

Renault zou protest aan willen tekenen tegen de Racing Point-bolide van dit jaar. De RP20 zou een kopie zijn van de Mercedes W10 van vorig jaar en het team zou daarmee een oneerlijk voordeel ten opzichte van de rest van de teams hebben.

Nog voordat er over het DAS-systeem van Mercedes werd gesproken, werd er volop gespeculeerd over de nieuwe Racing Point RP20. Want was het nu een kopie van de Mercedes van vorig, of toch niet? Ja, zo oordeelde iedereen die moeite deed om de foto's van beide auto's naast elkaar te leggen. Nee, zo pareerde het team zelf. "Maar het was voor ons logischer om inspiratie op de doen bij het winnende team van Mercedes dan bij bijvoorbeeld Red Bull, te meer omdat we gebruik maken van de Mercedes-windtunnel."

Renault laat het er volgens het Duitse Auto Bild echter niet bij zitten en zou protest willen aantekenen. Racing Point kan immers met de 'nieuwe' auto opeens een geduchte tegenstander worden vooraan het middenveld. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zal McLaren zich achter Renault scharen: "Die twee teams zullen hun mening kenbaar maken, maar Red Bull houdt zich erbuiten."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1