Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Renault betaalt 8 miljoen voor Carlos Sainz'

Carlos Sainz heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wil doorstromen naar een topteam. Een vierde jaar bij Toro Rosso past dan ook bepaald niet in zijn toekomstplannen. Echter, bij Red Bull liggen er nagenoeg geen kansen dus loert de Spanjaard op een eventuele overstap.

Afgelopen weekend waren daar ineens de verhalen over een op handen zijnde overstap naar het fabrieksteam van Renault. Sainz zou dan onderdeel zijn van een ingewikkelde motorendeal tussen McLaren, Honda, Renault en Toro Rosso. Bij Renault neemt hij dan het stoeltje over van Jolyon Palmer die dit seizoen nog weinig heeft laten zien. Sainz flirtte al eerder met Renault maar vanuit Red Bull werd dit nog afgedaan als 'nonsens'. Door alle motorenperikelen lijkt er nu toch wat in de lucht te hangen. Sainz zelf wilde hierover aan het Spaanse Marca nog niks kwijt.

"Red Bull doet zijn best voor mijn carrière. Ik accepteer elke keuze die zij daarin maken. Het is voor mij nogal lastig om nu iets te zeggen. Dat kan voor het ene kamp positief zijn en bij de ander slecht vallen. Ik geef er dan ook de voorkeur aan om hierover niks te zeggen." "Het enige wat ik wil zeggen is dat er bij Toro Rosso veel mensen zijn die ik dankbaar ben. Zij hebben mij als coureur gevormd tot de rijder die ik nu ben." Op de vraag van het Spaanse persbureau EFE of er nu snel een einde komt aan alle gespeculeer rondom McLaren, Honda, Renault en Toro Rosso laat Sainz het volgende los. "Dat weet ik niet. Ik denk dat het echter voor alle partijen beter is om snel de knoop door te hakken omdat de voorbereidingen voor 2018 al begonnen zijn." Volgens het Duitse Auto Bild betaalt Renault 8 miljoen voor Carlos Sainz. Vorige week zou Sainz zelfs al zijn stoeltje hebben gepast op de fabriek van Renault.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi