© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Renault bevestigt gesprekken met McLaren

25 aug. 2017 18:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-team van McLaren verkent de alternatieven voor de Honda-motoren. Het Britse team leek volgend jaar trouw te blijven aan de Japanse motorleverancier, maar heeft nu de gesprekken gestart met Renault.

McLaren met Renault in gesprek over motoren voor 2018

Renault levert momenteel motoren aan drie team: Red Bull, Toro Rosso en het eigen fabrieksteam. Recent liet de Franse fabrikant al weten dat het de capaciteit heeft om een vierde team van motoren te voorzien.

Cyril Abiteboul van Renault laat in België weten dat er gesprekken gaande zijn met McLaren.

"We hebben meerjarige contracten met Red Bull en Toro Rosso, maar staan open voor andere partijen. Ik kan bevestigen dat er gesprekken gaande zijn met McLaren. Wel is het zo dat er een restrictie is in de Formule 1 regels waarin staat dat we niet aan meer dan drie teams mogen leveren."

Abiteboul komt terug op zijn eerdere uitspraak dat het team meer dan drie teams kan voorzien van motoren.

"Ik denk niet dat het realistisch is om te denken dat we meer dan drie teams van motoren kunnen voorzien, zonder dat dit ten koste gaaf van onze performance. We hebben gesprekken gevoerd, maar onze huidige contracten respecteren we. Met Red Bull hebben we een lange relatie en we willen dat voortzetten tot minimaal 2020."

"Als er iets moet veranderen dan staan we daar voor open. Volgens mij speelt er op dat vlak niets en ze pushen ons niet."

Of Renault daadwerkelijk motoren gaat leveren aan McLaren blijft nog altijd een vraagstuk. Het verhaal van Abiteboul dat een motorleverancier slechts drie teams mag voorzien zal geen enkel probleem zijn. Zo leverde Mercedes vorig jaar aan vier teams motoren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen