Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault bevestigt gesprekken met McLaren

Het F1-team van McLaren verkent de alternatieven voor de Honda-motoren. Het Britse team leek volgend jaar trouw te blijven aan de Japanse motorleverancier, maar heeft nu de gesprekken gestart met Renault.

Renault levert momenteel motoren aan drie team: Red Bull, Toro Rosso en het eigen fabrieksteam. Recent liet de Franse fabrikant al weten dat het de capaciteit heeft om een vierde team van motoren te voorzien. Cyril Abiteboul van Renault laat in België weten dat er gesprekken gaande zijn met McLaren. " We hebben meerjarige contracten met Red Bull en Toro Rosso, maar staan open voor andere partijen. Ik kan bevestigen dat er gesprekken gaande zijn met McLaren. Wel is het zo dat er een restrictie is in de Formule 1 regels waarin staat dat we niet aan meer dan drie teams mogen leveren." Abiteboul komt terug op zijn eerdere uitspraak dat het team meer dan drie teams kan voorzien van motoren. " Ik denk niet dat het realistisch is om te denken dat we meer dan drie teams van motoren kunnen voorzien, zonder dat dit ten koste gaaf van onze performance. We hebben gesprekken gevoerd, maar onze huidige contracten respecteren we. Met Red Bull hebben we een lange relatie en we willen dat voortzetten tot minimaal 2020."

" Als er iets moet veranderen dan staan we daar voor open. Volgens mij speelt er op dat vlak niets en ze pushen ons niet." Of Renault daadwerkelijk motoren gaat leveren aan McLaren blijft nog altijd een vraagstuk. Het verhaal van Abiteboul dat een motorleverancier slechts drie teams mag voorzien zal geen enkel probleem zijn. Zo leverde Mercedes vorig jaar aan vier teams motoren.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'