Renault blij met beslissing FIA in zaak-Grosjean

03 nov. 2018 11:15 René Oudman 1 reacties
Als zesde kwam Romain Grosjean over de eindstreep tijdens de Grand Prix van Italië. De 32-jarige Fransman had een sterke wedstrijd afgeleverd, waarin hij beide Force India's en de Renault van Carlos Sainz achter zich wist te houden. Bovenal hielp Grosjean Haas aan de benodigde punten voor de strijd in het constructeurskampioenschap.

Kort na afloop van het treffen in Monza stapte Renault naar de wedstrijdleiding. De grote concurrent van Haas meende dat de vloer van de wagen van Grosjean niet conform de reglementen was.

Renault kreeg gelijk: Grosjean werd uit de uitslag geschrapt en zodoende promoveerde Renault-coureur Sainz van de negende naar de achtste plaats. Bovendien verloor Haas haar acht gescoorde punten. Haas liet het er niet bij zitten en spande een beroep aan, maar deze werd door het International Court of Appeal afgewezen.

Bij monde van technisch directeur Nick Chester laat Renault weten het International Court of Appeal, het 'hooggerechtshof' van de FIA, dankbaar te zijn. "Technische reglementen, zeker de reglementen die veiligheid moeten garanderen, zijn er niet zomaar. Bovendien moeten ze strikt worden nageleefd. We kunnen ons vinden in de beslissing van de FIA en willen het Hof bedanken."

Doordat de diskwalificatie van Grosjean blijft staan, behoudt Renault een voorsprong van dertig WK-punten ten opzichte van Haas. Met nog twee Grands Prix voor de boeg lijkt dat een onoverbrugbare achterstand voor de Amerikaanse brigade.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen