Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault-coureurs scoren zeer belangrijke punten in Singapore

Na de Grand Prix van Italië had Renault van achter de groene tafel uit weten te lopen op rivaal Haas, in Singapore werd de wedstrijdleiding niet geraadpleegd. Carlos Sainz en Nico Hülkenberg kwamen als achtste en tiende over de meet, waar de Haas-rijders niet scoorden. Zodoende bouwde Renault haar voorsprong in het WK om wat betreft P4 weer een beetje uit.

Sainz profiteerde op zondag van zijn slechte kwalificatie. De Spanjaard had het, in tegenstelling tot teammaat Hülkenberg, niet tot Q3 weten te schoppen. A blessing in disguise , want daardoor had Sainz een vrije bandenkeuze. Deze bleek cruciaal voor het wedstrijdverloop.

“Ik ben erg tevreden met het resultaat, nadat ik niet heel erg blij was met de kwalificatie. Bij het opstaan had ik al het gevoel dat zich een mooie kans om punten te scoren zou aandienen en de twaalfde startplaats bleek achteraf een zegen", erkent Sainz. "De achtste plaats is prima, al had ik natuurlijk liever nog iets verder naar voren gestaan. De vijf punten die door het team zijn gescoord zijn belangrijk voor het constructeurskampioenschap en over het algemeen genomen ben ik blij." Teamgenoot Hülkenberg werd tiende, precies de plaats waarop hij de wedstrijd had mogen aanvangen. "Niet helemaal blij", zijn de eerste woorden van de Duitser. "Het had beter gekund. Ik verloor twee plaatsen bij de start en vanaf dat moment hobbelde ik achter de feiten aan. We kwamen vroeg binnen, gokten op een agressieve aanpak. Het leek goed uit te pakken, maar doordat ik vast kwam te zitten in het verkeer verloor ik wat tijd. Een punt is oke, maar het had meer kunnen zijn." De voorsprong van Renault ten opzichte van Haas bedraagt vijftien punten. ren

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'