© Renault

Nieuwsoverzicht

Renault-coureurs scoren zeer belangrijke punten in Singapore

17 sep. 2018 08:40 René Oudman 1 reacties
Na de Grand Prix van Italië had Renault van achter de groene tafel uit weten te lopen op rivaal Haas, in Singapore werd de wedstrijdleiding niet geraadpleegd. Carlos Sainz en Nico Hülkenberg kwamen als achtste en tiende over de meet, waar de Haas-rijders niet scoorden. Zodoende bouwde Renault haar voorsprong in het WK om wat betreft P4 weer een beetje uit.

Sainz profiteerde op zondag van zijn slechte kwalificatie. De Spanjaard had het, in tegenstelling tot teammaat Hülkenberg, niet tot Q3 weten te schoppen. A blessing in disguise, want daardoor had Sainz een vrije bandenkeuze. Deze bleek cruciaal voor het wedstrijdverloop.

“Ik ben erg tevreden met het resultaat, nadat ik niet heel erg blij was met de kwalificatie. Bij het opstaan had ik al het gevoel dat zich een mooie kans om punten te scoren zou aandienen en de twaalfde startplaats bleek achteraf een zegen", erkent Sainz. "De achtste plaats is prima, al had ik natuurlijk liever nog iets verder naar voren gestaan. De vijf punten die door het team zijn gescoord zijn belangrijk voor het constructeurskampioenschap en over het algemeen genomen ben ik blij."

Teamgenoot Hülkenberg werd tiende, precies de plaats waarop hij de wedstrijd had mogen aanvangen. "Niet helemaal blij", zijn de eerste woorden van de Duitser. "Het had beter gekund. Ik verloor twee plaatsen bij de start en vanaf dat moment hobbelde ik achter de feiten aan. We kwamen vroeg binnen, gokten op een agressieve aanpak. Het leek goed uit te pakken, maar doordat ik vast kwam te zitten in het verkeer verloor ik wat tijd. Een punt is oke, maar het had meer kunnen zijn."

De voorsprong van Renault ten opzichte van Haas bedraagt vijftien punten. ren

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen