Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault-coureurs temperen verwachtingen: "Dit houden we nooit vast"

Carlos Sainz en Nico Hülkenberg stonden er met respectievelijk de derde en vijfde tijd goed bij op de vrijdag in Mexico, maar ze weten dat ze daar vandaag niet zullen blijven staan.

"We waren vandaag verrassend goed", zo begint Carlos Sainz zijn verhaal na de eerste twee trainingssessies op het Autódromo Hermanos Rodríguez. "Maar de uitslag laat wel een vertekend beeld zien. We zijn bijvoorbeeld maar een tiende sneller dan Toro Rosso en Force India, maar het ziet er heel veel beter uit, omdat Ferrari en Mercedes gewoon nergens zijn."

Ondanks de kleine voorsprong op de teams die ze normaal voor zich moeten dulden, verwacht Sainz zeker met het oog op de kwalificatie dat Renault aan kop geen stand houdt. "Natuurlijk is het verrassend dat we nu op gelijke hoogte staan met jongens die normaal gesproken twee seconden sneller zijn, maar het zou me verbazen als we ze blijven verslaan." "Het is nog maar vrijdag, we mogen onszelf nog niet al teveel op de borst kloppen", zo valt Nico Hülkenberg zijn teamgenoot bij. "Dit circuit past weliswaar goed bij onze auto, maar het het gevoel is nog niet heel goed. De tijden zijn goed, daar niet van, maar het is nog niet zo dat we hier op rails rijden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden