Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault doet geheimzinnig: "Zelfs eerste wintertestdag halen wordt moeilijk"

Het Formule 1-team van Renault, waartoe Daniel Ricciardo sinds kort behoort, presenteerde gisteren (dinsdag) haar nieuwe bolide. Of deze echter direct in actie kan komen, is nog maar de vraag. Renault-directeur Cyril Abiteboul liet weten dat er in de fabriek nog koortsachtig wordt gesleuteld.

Tijdens de livery launch in het Britse Enstone liet Abiteboul aan de verzamelde media weten dat hij een geplande testdag, komende zaterdag in Barcelona, wellicht af moet zeggen - enkel en alleen omdat de R.S. 19 nog niet rijklaar is.

"Misschien zijn we in de afgelopen winter iets te hard van stapel gelopen", knipoogt Abiteboul, als hij het over het ontwerp van de nieuwe wagen heeft. "In de fabriek worden overuren gedraaid om de nieuwe auto op tijd af te leveren. Laten we niet vergeten dat betrouwbaarheid een belangrijke factor speelt en het goed afwerken van een shakedown draagt daaraan bij." "We moeten voor volgend jaar in ons achterhoofd knopen dat dit niet werkt, aangezien we nu in tijdnood verkeren." Abiteboul verwacht dat het wel losloopt en dat Renault zodoende een wagen op de baan krijgt tijdens de eerste testdag van wintertestweek één, maar honderd procent zekerheid durft hij niet te geven. "En goed, anders kunnen jullie (aanwezige journalisten, red.) maandagochtend lekker koffie leuten met Nico en Daniel!"

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"