Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Renault dumpt Red Bull Racing na 2018'

Niet Red Bull Racing maar de Franse motorleverancier Renault gooit de handdoek in de ring. In 2018 ontvangt Red Bull nog motoren van Renault maar voor 2019 lijken ze op zoek te moeten gaan naar een nieuwe motorleverancier!

Volgens journalist Jonathan McEvoy van de Daily Mail heeft Renault Red Bull laten weten dat ze in 2019 geen motoren meer ontvangen. Renault zou geen heil meer zien in een verdere samenwerking en wil zich vooral gaan richten op het eigen fabrieksteam. Beide partijen hebben het nieuws nog niet officieel bevestigd. Het sluit echter wel naadloos aan bij alle motorenperikelen van dit moment.

De verwachting is namelijk dat Toro Rosso voor 2018 overstapt naar Honda waardoor McLaren kan overstappen naar Renault. Door de overstap van Toro Rosso naar Honda krijgt Red Bull al een unieke kans om de Honda krachtbron te evalueren. Nu Renault de samenwerking met Red Bull lijkt te willen beëindigen, is Honda voor 2019 een serieuze kandidaat. De komende dagen wordt er hopelijk snel meer duidelijk over wie met met welke motor gaat rijden.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie