Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Robert Kubica is fit genoeg om in de Formule 1 te rijden'

De laatste test van Robert Kubica voor het team van Renault in Hongarije is positief verlopen, volgens Renault-engineer Ricardo Penteado. Vooral de fysieke gesteldheid van Kubica werd onder de loep genomen tijdens de in-season testdag op de Hungaroring en die test doorstond Kubica met glans, aldus Penteado.

De test van Robert Kubica met de 2017-bolide van Renault was de laatste van een drieluik. Eerst testte Kubica twee keer met een 2012-bolide, waarbij de allereerste test enkel was om 'het gevoel terug te krijgen'. De tweede test in een 2012-bolide was al wat serieuzer en de ultieme test volgde in Hongarije in een 2017-bolide. De fysieke gesteldheid was hierbij vooral punt van aandacht voor het team. Door een crash in 2011, waardoor hij bijna zijn arm verloor, heeft Kubica lang moeten revalideren. De vraag was of hij voldoende hersteld was van zijn verwondingen om een 2017-bolide te besturen. Het antwoord was duidelijk, als we Renault-engineer Ricardo Penteado mogen geloven. Op de vraag van het Braziliaanse Globo of Robert Kubica's fysieke gesteldheid een probleem is, antwoordde Penteado: "Die vraag kan je vergeten. Hij heeft geen enkele moeite met het besturen van de 2017-auto."

Volgens Penteado was iedereen bij Renault onder de indruk van Kubica's snelheid en kon hij zelfs nog sneller. "Het was 40 graden en Robert reed twee keer een raceafstand. Daarbij had hij een volle brandstoftank, waardoor echt snelle tijden niet mogelijk waren. Na afloop was hij vermoeid, maar zeker niet uitgeput. Hij zag er goed uit." Ook de reactiesnelheid van Kubica werd getest door het team, maar ook die test was positief volgens Penteado. "We vroegen hem om meerdere instellingen op het stuur te veranderen en dat deed hij heel snel. Hij had er geen enkele moeite mee" , besluit Penteado zijn lofzang over Robert Kubica. Of Kubica's veelbesproken comeback er ook daadwerkelijk komt is nog even afwachten. Voor volgend seizoen heeft Renault Nico Hulkenberg al vastgelegd, het tweede stoeltje is nog steeds vacant.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"