Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault erkent: "Hebben terugkeer in Formule 1 onderschat"

Jérôme Stoll, vertrekkend president van Renault Sport, erkent dat de Franse autofabrikant de terugkeer in de Formule 1 onderschat heeft.

Eind 2015 nam Renault het noodlijdende team van Lotus over, waarbij het in 2016 aantrad in een bolide die door Lotus was gebouwd en eigenlijk sinds 2015 niet was doorontwikkeld. Het eerste jaar in de Formule 1 was dan ook een drama. Stoll erkent de onderschatting van de situatie bij Lotus: "We hebben ons erg verkeken op de staat waarin het team verkeerde en wat ervoor nodig was om er weer bovenop te komen. Veel mensen vertrokken en er was weinig geïnvesteerd. De situatie was veel complexer dan we hadden verwacht", laat hij aan Auto Hebdo weten.

Renault is in de WK-stand bezig aan een flinke opmars: Negende in 2016, zesde in 2017 en vierde in 2018. Volgend jaar moet de volgende stap gezet worden en het gigantische gat richting de top drie verder gedicht worden. "Dankzij Cyril Abiteboul zijn we een team met een bijzondere identiteit en dat maakt me trots. Dit seizoen hadden we voor het eerst een solide basis en ons volgende doel is om met Renault terug te keren op het podium." Volgend seizoen moeten Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo proberen om de Franse renstal nieuwe successen te bezorgen. Mocht Hülkenberg een podiumplaats scoren, dan zal dat de eerste uit zijn Formule 1-carrière zijn.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi