© Renault

Nieuwsoverzicht

Renault erkent: "Hebben terugkeer in Formule 1 onderschat"

01 dec. 2018 17:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Jérôme Stoll, vertrekkend president van Renault Sport, erkent dat de Franse autofabrikant de terugkeer in de Formule 1 onderschat heeft.

Eind 2015 nam Renault het noodlijdende team van Lotus over, waarbij het in 2016 aantrad in een bolide die door Lotus was gebouwd en eigenlijk sinds 2015 niet was doorontwikkeld. Het eerste jaar in de Formule 1 was dan ook een drama.

Stoll erkent de onderschatting van de situatie bij Lotus: "We hebben ons erg verkeken op de staat waarin het team verkeerde en wat ervoor nodig was om er weer bovenop te komen. Veel mensen vertrokken en er was weinig geïnvesteerd. De situatie was veel complexer dan we hadden verwacht", laat hij aan Auto Hebdo weten.

Renault is in de WK-stand bezig aan een flinke opmars: Negende in 2016, zesde in 2017 en vierde in 2018. Volgend jaar moet de volgende stap gezet worden en het gigantische gat richting de top drie verder gedicht worden.

"Dankzij Cyril Abiteboul zijn we een team met een bijzondere identiteit en dat maakt me trots. Dit seizoen hadden we voor het eerst een solide basis en ons volgende doel is om met Renault terug te keren op het podium."

Volgend seizoen moeten Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo proberen om de Franse renstal nieuwe successen te bezorgen. Mocht Hülkenberg een podiumplaats scoren, dan zal dat de eerste uit zijn Formule 1-carrière zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen