Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault F1 overweegt focus te verleggen naar 2019-auto

Het Formule 1 team van Renault overweegt de aandacht in zijn geheel te verleggen naar de ontwikkeling van de 2019-auto. Het team vindt in rijder Nico Hülkenberg alvast een voorstander van het plan.

Renault maakt ook in 2018 grote stappen. De Frans renstal is momenteel best of the rest achter de drie topteams. Dat neemt echter niet weg dat Renault overweegt om op korte termijn de focus naar 2019 te verleggen: "We zijn op dit moment aan het nadenken over of we het aantal geplande updates moeten verminderen", zo bevestigt Renault's technisch directeur Bob Bell. "Het definitieve besluit moet nog genomen, omdat we momenteel vooraan het middenveld strijden. Die positie geven we natuurlijk niet zomaar op, dus daar moeten we nog goed over nadenken."

In 2019 gaan de aerodynamische reglementen op de schop, met name rond de voor- en achtervleugels. Een vroege focus op de 2019-auto kan dus een flink voordeel opleveren. Om die reden zou Nico Hülkenberg de keuze goedkeuren: "Ik zou daar geen moeite mee hebben, zelfs niet als we er daardoor dit seizoen op achteruitgaan."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'