© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault F1 verwacht in 2019 geen races te winnen met Ricciardo

14 aug. 2018 09:10 Jan van der Burgt 3 reacties
Daniel Ricciardo hoeft in 2019 in zijn prijzenkast geen ruimte vrij te maken voor nieuwe overwinningsbokalen. Die mening is Renault-teambaas Cyril Abiteboul toegedaan.

Renault gaat voor de titel in 2021

Daniel Ricciardo kondigde een kleine twee weken geleden aan Red Bull te verlaten om te proberen Renault naar de top te brengen. Hoewel dat inderdaad het doel is, verwacht teambaas Cyril Abiteboul Daniel Ricciardo in 2019 nog niet te zien zegevieren.

"We zetten met Daniel in op de titel in 2021 en hopen dat hij 2020 zijn eerste overwinning met ons mag vieren", aldus de Fransman in gesprek met Auto Hebdo.

Volgens Abiteboul, die 2019 dus als een tussenjaar beschouwt, heeft Renault bepaalde verplichtingen naar toprijders als Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg. Winnen, wat in 2019 naar verwachting dus nog niet zal lukken, is een must:

"Daniel bezorgt het team met zijn charisma, talent en vertrouwen in ons een enorme boost en wij hopen hem te belonen met de best mogelijke auto."

"Voor jongens als Daniel, maar zeker ook voor zijn teamgenoot Nico Hülkenberg is meedoen alleen immers niet genoeg. Die jongens van 29 of 30 jaar oud hebben ambities die verder reiken dan dat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen