© Renault

Nieuwsoverzicht

Renault F1 wil in 2019 prestaties Red Bull evenaren

12 feb. 12:02 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Renault keerde in 2016 terug in de Formule 1. Na een lastig jaar stond het in 2017 met een eigen auto aan de start. Dit seizoen moet de volgende stap gemaakt worden in de ontwikkeling en vanaf 2019 moet het Franse team meestrijden voor de ereplaatsen.

Fabrieksteam Renault heeft meerjarenplan

Renault moet in 2018 laten zien dat het de weg omhoog heeft ingeslagen. Na een zeer pover 2016, waarin het aan de start stond met het chassis van Lotus, volgde vorig jaar een degelijk seizoen. De lat ligt echter hoger, maar de weg naar de top is lang.

Cyril Abiteboul weet dat zijn team nog niet mee kan met Red Bull. Dit team ziet hij als de maatstaf omdat het met dezelfde krachtbron rijdt.

"We weten dat we nog aanzienlijk tekort komen ten opzichte van Red Bull als het aankomt op ons chassis. Zowel op aerodynamisch vlak als op mechanische grip", laat Abiteboul aan Autosport weten.

"Red Bull kennen we als team erg goed en ze zijn een goed richtpunt voor ons. Vorig jaar was hun auto een van de beste en misschien zelfs wel de beste van het veld."

Renault investeerde het afgelopen jaar fors in personeel, kennis en faciliteiten. Dit past bij het meerjarenplan van het team om in 2019 weer vooraan mee te doen in de F1.

"Red Bull heeft een groot budget en een zeer stabiele organisatie. Wij zijn alles nog aan het opbouwen en aan het groeien. We zouden gedurende het seizoen steeds dichter richting Red Bull moeten kunnen kruipen. Voor 2019 zijn we nog niet in staat om hun niveau te evenaren, ook al wil ik dat het verschil dit jaar erg klein wordt."

Voor het F1-seizoen 2018 is een positie in de top vijf het doel van Renault. Normaliter zijn Mercedes, Red Bull en Ferrari te sterk en wil het team knokken met teams als Force India, Williams en McLaren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen