Renault F1 wil talenten onderbrengen bij klantenteams

22 jan. 2018 16:20 Wanda Bisschop 1 reacties
Onlangs maakte Renault F1 de namen bekend van de talenten die dit jaar zijn opgenomen in het opleidingsprogramma. Deze talenten rijden voorlopig nog in lagere klassen maar als het aan Renault ligt, gaat dat in de toekomst veranderen.

Renault stuurt aan op zelfde constructie als Mercedes

Tijdens de presentatie van de Renault Sport Academy in de fabriek in Enstone deed teambaas Cyril Abiteboul een verrassende onthulling.

Hij wil er namelijk voor gaan zorgen dat de talenten uit het opleidingsprogramma van Renault F1 sneller kunnen doorstromen naar de Formule 1. Om dit te bereiken, ziet hij een zelfde soort constructie voor zich als dat Mercedes op dit moment toepast.

Mercedes brengt haar talenten namelijk onder bij klantenteams waarmee het een motorendeal heeft. Op deze manier kon Esteban Ocon al vrij snel doorstromen van Manor naar Force India. Een dergelijke rol ziet Abiteboul ook voor Renault weggelegd.

"Als we over de juiste coureur beschikken dan moeten we in staat zijn om hem in de Formule 1 onder te brengen. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor de manier waarop wij onze activiteiten als motorleverancier inrichten. Bij Mercedes doen ze het ook op die manier, daar is echt een verband tussen de strategie voor het leveren van de motoren en de ontwikkeling van de rijders."

"Dit jaar pakte het al andersom voor ons uit. Door onze motorendeal met Red Bull konden we Carlos Sainz 'overnemen'. In de toekomst wil ik graag dat het in het voordeel uitvalt van onze eigen talenten."

Abiteboul benadrukt vervolgens dat het doorstromen van talenten naar de Formule 1 niet op korte termijn moet worden verwacht. 

"We hebben absoluut geen twijfel over het niveau van onze talenten maar we hebben wel tijd nodig. We leven helaas in een wereld waarin iedereen direct resultaten verwacht maar het is logisch dat we tijd nodig hebben. Het gaat tenslotte om talenten van 16 jaar oud."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen