Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Renault gaat voor 'reset' bij Spaanse Grand Prix

De start van het Europese F1-seizoen moet zorgen voor een 'reset' binnen het worstelende team van Renault. De Franse renstal bezet momenteel slechts de zevende positie in het WK.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

Voor aanvang van het F1-seizoen waren de ambities van Renault duidelijk: minimaal het vierde team zijn, waarbij het gat richting de top verkleind moest worden en er een voorsprong opgebouwd moest worden richting de rest van de subtop. Na vier Grands Prix in 2019 slaat de balans echter negatief uit voor de Franse renstal.

Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo wisten beiden slechts eenmaal beslag te leggen op een zevende positie. De R.S.19 van Renault is niet snel genoeg om de topteams bij te benen en kampt bovendien met veel technisch malheur. Kostbare punten gingen verloren in de afgelopen races, iets waaraan snel verandering moet komen.

"De start van het Europese seizoen is de kans om ons te 'resetten'. De seizoensstart verliepmoeizaam voor ons en ook in de Grand Prix van Azerbeidzjan wisten we onze verwachtingen niet waar te maken", is teambaas Abiteboul eerlijk.

"We weten waartoe we in staat zijn en dat is veel meer dan dit, maar we hebben een probleemloos weekend nodig om dit te laten zien. Momenteel werkt het team hard aan alle facetten: chassis, motor en we werken nauw samen met onze coureurs om hun capaciteiten optimaal te benutten. Het team is gemotiveerd om in Spanje terug te keren op een competitief niveau."

Interview Deze Formule 1-dromen vielen in 2019 in duigen