Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault gaat zich volledig focussen op 2018-motor

De Franse motorfabrikant Renault gaat haar pijlen richten op volgend seizoen. Renault kwam tijdens de GP van Amerika al met een update waar onderdelen uit 2018 in zaten en gaat de focus vanaf nu volledig leggen op 2018.

Sinds de GP van Amerika rijdt één coureur van Red Bull, Renault en Toro Rosso met de nieuwe motorupdate van Renault. Volgens de motorfabrikant levert dat al wat tijdwinst op, maar gaat Renault in de winter een 'grote sprong' maken. Op die 'grote sprong' gaat de fabrikant zich vanaf nu dan ook volledig focussen. "We weten dat de update werkt" , bevestigt Renault-baas Cyril Abiteboul tegenover Motorsport.com. "Daar hebben we geen twijfel over, maar het is slechts een deel van de tijdwinst die we uiteindelijk willen boeken" , aldus Abiteboul.

In de winter wil Renault dus een 'grote stap' maken, waardoor het Mercedes en Ferrari kan evenaren. "Het doel is nog altijd hetzelfde" , begint Abiteboul over de ambities van Renault. "We willen op zondag even snel zijn als Mercedes en Ferrari, maar op zaterdag komen we nog tekort." "We moeten dus uitzoeken hoe we een kwalificatiemodus kunnen bouwen in de toekomst." "Het doel is dus om op zondag even , besluit Abiteboul.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'