© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault geeft Max Verstappen betrouwbaardere motor in Monza

30 aug. 2017 19:16 Ruud Dimmers 3 reacties
Max Verstappen krijgt tijdens de GP van Italië dit weekend de beschikking over een nieuwe motor van Renault. Dit betekent dat de Nederlander een flinke gridstraf krijgt, maar volgens de Fransen is de motor betrouwbaarder.

Aanpassingen in motor Verstappen moeten problemen voorkomen

In België ging het al na zeven ronden mis voor Max Verstappen. Zijn Red Bull viel stil nadat de Renault-motor weer eens de geest gaf. Eerder bood de motorleverancier haar excuses al aan, nu geeft het aan dat er maatregelen zijn getroffen om herhaling te voorkomen.

Verstappen en Ricciardo krijgen beide een verse Renault-motor. Omdat dit al de vijfde van het seizoen is volgt er wel een gridstraf, waardoor de Red Bull's achteraan moeten starten.

"De uitvalbeurt van Max Verstappen en de enorme teleurstelling daarover heeft ervoor gezorgd dat we in Monza nieuwe componenten introduceren die de betrouwbaarheid moeten vergroten", laat Cyril Abiteboul weten.

Vorige maand liet Renault al weten dat de nieuwste versie van de motor op de testbank erg betrouwbaar was. Hoe dit in de praktijk uitpakt gaan we de komende races zien...

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen