Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault gooit het roer om in 2018

Het Formule 1-team van Renault gaat het volgend jaar radicaal anders aanpakken. Ondanks het feit dat de reglementen vrijwel gelijk blijven, wil het team toch met een compleet nieuwe wagen aan de start verschijnen.

Nick Chester, technisch directeur van Renault, legt uit waarom Renault de koers radicaal gaat wijzigen volgend jaar. "We willen in 2018 een nog grotere stap maken. Om dat doel te bereiken willen we met een compleet nieuwe wagen aan de start verschijnen volgend seizoen." "Momenteel maken we al enorme progressie in de fabriek en dat willen we nog verder doortrekken."

Renault, dat momenteel zevende staat in het kampioenschap, had voor aanvang van het seizoen de vijfde plek als doel gesteld. Die doelstelling heeft het team niet gehaald, maar desondanks denkt Chester dat het team in staat is om volgend jaar een grote stap te maken. "We hebben veel geleerd van dit seizoen, vooral op het gebied van aerodynamica en de balans." "Dat geeft een goede hoop voor volgend seizoen. De nieuwe auto moet een grote stap voorwaarts zijn" , besluit Chester hoopvol.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje