© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Renault heeft het motorvermogen om te winnen'

25 jan. 2018 09:45 Wanda Bisschop 0 reacties
De verwachtingen voor het nieuwe Formule 1 seizoen zijn zeker bij het team van McLaren hoog gespannen. McLaren wil niks liever dan weer vooraan mee strijden en is er dan ook van overtuigd dat de samenwerking met Renault hun weer naar het podium gaat brengen.

McLaren positief gestemd over nieuw F1 seizoen

Hoewel teambaas Zak Brown erkent dat elk nieuw seizoen de nodige spanningen met zich meebrengt, is hij vol vertrouwen over de samenwerking met Renault.

"Zoals gebruikelijk hebben we voorafgaande aan een nieuw seizoen altijd de nodige vraagtekens, niet alleen wat de motor betreft. Maar we zijn overtuigd dat deze samenwerking gaat lukken."

"Renault heeft het motorvermogen, dat hebben ze duidelijk wel laten zien vorig jaar. Natuurlijk waren er wat betrouwbaarheidsproblemen zodra ze het vermogen opschroefden. Dat zag je bijvoorbeeld in Mexico waar ze maar liefst vier motoren opbliezen, maar ze domineerden de race ook."

Het is natuurlijk duidelijk dat Brown hierbij doelt op de overwinning van Max Verstappen die praktisch van start tot finish de race leidde.

Brown erkent weliswaar dat motorproblemen min of meer onderdeel zijn van de sport maar maakt zich niet meer zorgen als anders.

"Natuurlijk weten we dat we vroeg of laat te maken krijgen met betrouwbaarheidsproblemen, maar Renault zit er bovenop en weet inmiddels wat het probleem heeft veroorzaakt."

"We hopen alleen dat we niet te vaak een motorprobleem gaan krijgen en als het dan gebeurt, dat we dan vooraan rijden. Dat is tenslotte al een hele verbetering voor ons."

"Een Formule 1 team is meer dan een motor dus iedereen maakt zich aan het begin van een nieuw seizoen zorgen. Andere teams net zo goed als wij. Maar Renault weet wat ze doen, ze zijn niet voor niks zes keer in de afgelopen dertien jaar kampioen geworden. Renault weet hoe ze een winnende motor moeten bouwen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen