Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Renault heeft het motorvermogen om te winnen'

De verwachtingen voor het nieuwe Formule 1 seizoen zijn zeker bij het team van McLaren hoog gespannen. McLaren wil niks liever dan weer vooraan mee strijden en is er dan ook van overtuigd dat de samenwerking met Renault hun weer naar het podium gaat brengen.

Hoewel teambaas Zak Brown erkent dat elk nieuw seizoen de nodige spanningen met zich meebrengt, is hij vol vertrouwen over de samenwerking met Renault. "Zoals gebruikelijk hebben we voorafgaande aan een nieuw seizoen altijd de nodige vraagtekens, niet alleen wat de motor betreft. Maar we zijn overtuigd dat deze samenwerking gaat lukken." "Renault heeft het motorvermogen, dat hebben ze duidelijk wel laten zien vorig jaar. Natuurlijk waren er wat betrouwbaarheidsproblemen zodra ze het vermogen opschroefden. Dat zag je bijvoorbeeld in Mexico waar ze maar liefst vier motoren opbliezen, maar ze domineerden de race ook." Het is natuurlijk duidelijk dat Brown hierbij doelt op de overwinning van Max Verstappen die praktisch van start tot finish de race leidde.

Brown erkent weliswaar dat motorproblemen min of meer onderdeel zijn van de sport maar maakt zich niet meer zorgen als anders. "Natuurlijk weten we dat we vroeg of laat te maken krijgen met betrouwbaarheidsproblemen, maar Renault zit er bovenop en weet inmiddels wat het probleem heeft veroorzaakt." "We hopen alleen dat we niet te vaak een motorprobleem gaan krijgen en als het dan gebeurt, dat we dan vooraan rijden. Dat is tenslotte al een hele verbetering voor ons." "Een Formule 1 team is meer dan een motor dus iedereen maakt zich aan het begin van een nieuw seizoen zorgen. Andere teams net zo goed als wij. Maar Renault weet wat ze doen, ze zijn niet voor niks zes keer in de afgelopen dertien jaar kampioen geworden. Renault weet hoe ze een winnende motor moeten bouwen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden