© Renault

Nieuwsoverzicht

'Renault heeft nog een lange weg te gaan'

25 sep. 2017 15:35 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Renault heeft nog een lange weg te gaan voordat het weer echt succesvol wordt in de F1. Dat is de mening van Haas F1 teambaas Gunther Steiner.

Steiner: 'Renault werkt met 600 man, maar verslaan de topteams niet'

Het F1-team van Haas vecht momenteel met Renault voor de zevende positie in het WK. Door de goede race van Jolyon Palmer in Singapore pakte Renault de zevende plaats af van Haas. Teambaas Steiner ziet de het Franse team zich snel verbetert, maar vindt dat Renault nog een lange weg te gaan heeft.

Het kleine team van Haas heeft het moeilijk ten opzichte van de grote teams en autofabrikanten: "Ze hebben goed gepresteerd. Wij moeten accepteren dat onze concurrenten bestaan uit grote bedrijven", aldus Steiner.

"Met alle respect voor de prestaties van Renault, maar ze hebben het gat met Ferrari echt nog niet gedicht. Als ze dat weten te dichten dan is dat een prestatie van niveau. Momenteel werken ze met 600 mensen aan hun project, iets dat vergelijkbaar is aan Red Bull."

"Renault presteert goed en verslaat ons, maar om de topteams te kunnen verslaan hebben ze nog een lange weg te gaan."

Voor Haas lijkt een zevende plaats dit seizoen het maximale. De verschillen tussen de vijfde en achtste plaats zijn nog erg klein, maar Haas scoort te weinig 'vette' punten. Williams staat vijfde met 59 punten en heeft daarmee een voorsprong van 22 punten op Haas. Naaste belager is Renault dat vijf punten meer heeft.

Steiner beseft dat het lastig wordt om Renault of Toro Rosso nog terug te pakken. "Het is erg moeilijk en misschien wel onmogelijk. Als we een goed weekend hebben met beide auto's in de punten dan is het mogelijk. Toro Rosso scoorde erg goed in Singapore en dat is het bewijs dat je altijd moet blijven pushen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen