Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault hekelt idee van eigen B-team in Formule 1

Renault heeft geen behoefte aan een eigen B-team in de Formule 1 of iets wat daar à la Ferrari en Haas voor door moet gaan.

Renault als constructeur verliest volgend jaar Red Bull als klantenteam, maar Renault gaf in een vroeg stadium al aan niet op zoek te gaan naar een nieuwe klantenteam, omdat het genoeg zou hebben aan McLaren. "Het is voor Renault belangrijk om een klantenteam te hebben, dus het is goed dat we vorig jaar met McLaren in zee gingen, ook al kwam ons dat op de nodige kritiek te staan. Na het wegvallen van Red Bull staan we er alsnog niet alleen voor en dus hoeven we niet op zoek naar nóg een klantenteam."

Aan het team van McLaren zal overigens nooit het van stempel B-team kleven, zo laat Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met Racefans.net weten: "McLaren is niet een B-team zoals Haas dat bijvoorbeeld is voor Ferrari, of zoals Toro Rosso dat is voor Red Bull." "In het verleden hebben we onze klantenteams sowieso nooit als een juniorteam willen inzetten", vervolgt Abiteboul die wel bang is dat het hebben van een B-team bijna noodzakelijk wordt anno 2018: "We vrezen dat het die kant op gaat. Voor ons is dat een probleem, want de vooruitzichten van een Renault B-team zijn niet bijzonder gunstig. Ik zie niet in welk team zich in een dergelijke rol zou willen schikken."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen