© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Renault hekelt idee van eigen B-team in Formule 1

20 sep. 2018 08:45 Jan van der Burgt 1 reacties
Renault heeft geen behoefte aan een eigen B-team in de Formule 1 of iets wat daar à la Ferrari en Haas voor door moet gaan.

Renault als constructeur verliest volgend jaar Red Bull als klantenteam, maar Renault gaf in een vroeg stadium al aan niet op zoek te gaan naar een nieuwe klantenteam, omdat het genoeg zou hebben aan McLaren.

"Het is voor Renault belangrijk om een klantenteam te hebben, dus het is goed dat we vorig jaar met McLaren in zee gingen, ook al kwam ons dat op de nodige kritiek te staan. Na het wegvallen van Red Bull staan we er alsnog niet alleen voor en dus hoeven we niet op zoek naar nóg een klantenteam."

Aan het team van McLaren zal overigens nooit het van stempel B-team kleven, zo laat Renault-teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met Racefans.net weten: "McLaren is niet een B-team zoals Haas dat bijvoorbeeld is voor Ferrari, of zoals Toro Rosso dat is voor Red Bull."

"In het verleden hebben we onze klantenteams sowieso nooit als een juniorteam willen inzetten", vervolgt Abiteboul die wel bang is dat het hebben van een B-team bijna noodzakelijk wordt anno 2018:

"We vrezen dat het die kant op gaat. Voor ons is dat een probleem, want de vooruitzichten van een Renault B-team zijn niet bijzonder gunstig. Ik zie niet in welk team zich in een dergelijke rol zou willen schikken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen