© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Renault: 'Hopelijk krijgt Red Bull spijt van haar keuze'

19 jun. 2018 17:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Na twaalf jaar komt er dan toch een einde aan het huwelijk tussen Red Bull Racing en Renault. Hoewel beide partijen in goed overleg uit elkaar gaan, hoopt de teambaas van Renault dat de Oostenrijkse renstal de verkeerde keuze heeft gemaakt.

Renault richt zich nu op eigen team en McLaren

"We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Red Bull spijt krijgt van haar beslissing," aldus teambaas Abiteboul tegenover Autosport.

"Hiermee bedoel ik dat we met ons eigen team en onze eigen auto Red Bull willen verslaan op de baan. Ik ben dan ook erg enthousiast over de nieuwe update en dan vooral de nieuwe Spec C powerunit die we later dit seizoen gaan introduceren."

Volgens Abiteboul krijgen ook Verstappen en Ricciardo hierover de beschikking.

"Op dit moment is er geen enkele reden waarom Red Bull deze niet zal krijgen. We moeten het alleen nog wel eens worden over het motor-allocatie plan."

Abiteboul vindt het jammer dat Red Bull voor Honda heeft gekozen maar begrijpt de beweegredenen van Red Bull wel.

"Er zijn een aantal zaken die wij hen niet konden bieden, zoals financiële ondersteuning maar ook toegang tot bepaalde zaken. Onze prioriteit en focus zijn nu eenmaal gericht op de prestaties van Renault F1."

Door het wegvallen van Red Bull heeft Renault alleen McLaren nog als klantenteam. Een goede ontwikkeling volgens Abiteboul.

"Voor ons is het beter dat we nu nog maar één klantenteam hebben. Nu kunnen we ons volledig richten op onze eigen programma. Met Red Bull hadden we natuurlijk een veeleisend team in huis met hoge verwachtingen waardoor het altijd wat afleidde van de andere dingen die we moesten doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen