Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: 'Jolyon Palmer moet punten scoren in Hongarije'

Tijdens de Grand Prix van Hongarije zal ook Jolyon Palmer een nieuwe vloer ter beschikking krijgen. Tijdens de vorige Grand Prix in Engeland mocht kopman Nico Hulkenberg de vloer uittesten en dat was een succes. Hulkenberg eindigde direct als 'best of the rest' op de zesde plaats en gaf daarmee een duidelijk signaal af.

In Hongarije is de taak aan Palmer om met de nieuwe vloer de eerste punten van het seizoen te scoren. Renault-teambaas Cyril Abiteboul legt Palmer die druk op door te eisen dat met deze update beide coureurs in de punten eindigen. "We hebben in Silverstone laten zien dat we snel kunnen zijn met deze vloer" , zei Abiteboul in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije. "De chassis upgrades, voornamelijk de nieuwe vloer, blijken te werken en het bewijs leverde Nico met een zesde plaats in Engeland." "Het is van levensbelang dat we dit goede resultaat gevolg geven in Hongarije. Ik wil beide auto's in de punten, wat er ook gebeurt" , was het harde statement van Abiteboul.

Ik wil beide auto's in de punten, wat er ook gebeurt.

Het doel van dit seizoen is volgens Abiteboul ongewijzigd: Het team wil als zesde eindigen in het kampioenschap. Met 26 punten staat het momenteel achtste op de ranglijst. Alle 26 punten zijn behaald door Nico Hulkenberg en om het doel te halen moeten moeten beide coureurs een keer punten scoren. "Het doel van dit seizoen is om zesde te eindigen. Een dubbele puntenfinish is mogelijk met deze auto" , aldus Abiteboul. Met zijn uitspraken liet Abiteboul duidelijk doorschemeren dat Palmer nu echt in de punten moet gaan finishen, iets wat hem tien wedstrijden op rij niet gelukt is.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie