Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault laat fans raden naar nieuwe livery middels kleurplaat

Wie niet kan wachten tot de nieuwe Renault wordt gepresenteerd, zal toch nog eventjes zijn of haar geduld moeten bewaren. Op dinsdag 12 februari mogen Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg hun nieuwe strijdwapen aan de wereld tonen.

Tot het zover is, laat Renault het aan hun fans om te speculeren over de kleurstelling die in 2019 zal worden gevoerd. Het Franse team deelde dinsdagmiddag een heuse kleurplaat op haar sociale kanaal.

"Onze teampresentatie vindt over precies drie weken plaats", schrijft de F1-stal van Renault op haar officiële Twitter-account. "Hoe denk jij dat onze nieuwe wagen er uit gaat zien? Gebruik deze kleurplaat om je eigen gedachten op te tekenen!". Het team ging in de afgelopen drie jaren officieel als 'Renault Sport F1' door het leven, vanaf dit seizoen is de stal weer ingeschreven als 'Renault F1 Team'. Onder die naam werden grote successen geboekt in het eerste decennium van deze eeuw: Fernando Alonso veroverde de rijderstitels van 2005 en '06 in dienst van de Franse equipe, dat in beide jaren tevens het constructeurskampioenschap binnenhaalde. Renault eindigde in 2018 als vierde team in het algemeen constructeursklassement. De stal heeft sinds haar herintrede in 2016 slechts stappen vooruit gezet: waar het team in haar eerste seizoen negende werd, klom het via een zesde plek in 2017 op naar het sterke resultaat van vorig jaar.

https://twitter.com/RenaultF1Team/status/1087734131163713536

Our launch is in exactly 3 weeks!! 📆 What do you think our 2019 livery will look like? Use this 👇 template to show us your guesses! #RSspirit pic.twitter.com/UmFmFxRXTC — Renault F1 Team (@RenaultF1Team) 22 januari 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"